Publikavimo data: 2023-12-24
Kalakutienos kotletai su špinatais receptas
Kalakutienos kotletai yra puiki alternatyva įprastiems vištienos, kiaulienos ar jautienos kotletams. Jei į maltą mėsą įdėsite šviežių arba šaldytų špinatų, jie taps dar skanesni, sultingesni ir sveikesni. Tokie kotletai puikiai tinka besilaikantiems dietos. Jie patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Be to, šiuos kotletus labai lengva paruošti ir jie užims tik 20 minučių jūsų laiko.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vietoj šviežių špinatų galite naudoti šaldytus špinatus, bet prieš tai būtinai juos atitirpinkite ir išspauskite skysčio perteklių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Susmulkinkite špinatus.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite kalakutienos faršą, svogūnus ir špinatus.
Žingsnis 5
Sudėkite majonezą ir kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite faršą.
Žingsnis 6
Iš maltos mėsos suformuokite 3-4 kotletukus. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kotletus.
Žingsnis 7
Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kotletai vis dar neparagauti, kepkite juos dar po 2 min. iš kiekvienos pusės.Ar kotletai paruošti, galima nustatyti juos lengvai paspaudus. Jei sultys teka skaidrios - kotletai paruošti.
Žingsnis 8
Paruoštus kotletus pabarstykite smulkintais špinatais. Gero apetito.
Kategorijos