Publikavimo data: 2023-12-24
Kantono ryžiai receptas
Azijos virtuvė garsėja ryškiu aštriu skoniu. Net toks paprastas patiekalas kaip ryžiai su kiaušiniu su azijietišku prieskoniu gali jus nustebinti. Kantono ryžiai kilę iš Kinijos, tačiau išpopuliarėjo kaip tailandietiškas patiekalas. Jis ruošiamas labai paprastai ir iš prieinamų ingredientų. Šio patiekalo gaminimo paslaptis - greitas ingredientų apkepimas. Galite imti paprastus ilgagrūdžius ryžius arba basmati ryžius ir kepimui naudoti žemės riešutų aliejų, tada patiekalas bus dar artimesnis originalui.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Ryžius išvirkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus. Iš konservuotų žirnelių nusunkite skystį. Vietoj konservuotų žirnelių galite naudoti šaldytus žirnelius, tačiau tokiu atveju juos reikės atitirpinti, įmesti į verdantį vandenį ir virti 3 minutes.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Supjaustykite kumpį 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite tris kiaušinius ir suplakite šakute.
Žingsnis 5
Į kiaušinius sudėkite pusę svogūnų.
Žingsnis 6
Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų. Supilkite kiaušinius ir svogūnus. Maišydami mentele kepkite apie 2-3 minutes. Stenkitės, kad dideli kiaušinių gabalai subyrėtų į mažus gabalėlius.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite kumpį ir žirnelius ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite likusį svogūną ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 9
Į šį mišinį suberkite virtus ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Supilkite sojų padažą.
Žingsnis 11
Viską gerai išmaišykite. Kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Paruošta. Ryžius papuoškite šviežiomis žolelėmis arba špinatais. Patiekite.
Kategorijos