Publikavimo data: 2023-12-24
Kepti grikiai su vištienos filė receptas
Grikiai su daržovėmis ir vištienos filė yra sotus ir sveikas patiekalas. Jį galima ruošti ir pietums, ir vakarienei. Visi ingredientai yra dietiniai, todėl patiekalas vienodai patiks ir mėgstantiems skaniai pavalgyti, ir žiūrintiems kalorijų. Grikius galima ruošti įvairiais būdais: gilioje keptuvėje, puoduose, puode ar multicooker keptuvėje. O kad patiekalas būtų dar skanesnis, pagardinkite jį šviežiomis daržovėmis arba marinuotais agurkais.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuvalykite daržoves.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite vidutinio dydžio šiaudeliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnomis.
Žingsnis 5
Gilioje keptuvėje įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite vištieną ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į vištieną sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite nuplautus grikius. Užpilkite vandeniu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki mažos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite patiekalą virti apie 20 minučių, kol vanduo išvirs ir grikiai bus paruošti. Optimalus vandens ir grikių kruopų santykis yra 1:1,5. Grikiai bus trapūs ir nesusidarys į košę.
Žingsnis 8
Grikius patiekite su vyšniniais pomidorais ir krapų šakele. Gero apetito!
Kategorijos