Publikavimo data: 2023-09-13
Kepti varškėčių rutuliukai
Žingsnis 1
Persijokite miltus. Varškę gerai pertrinkite per sietelį. Kiaušinį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite maišytuvą ir puodą.
Žingsnis 2
Kiaušinius plakite iki purumo. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Kiaušinių masę sumaišykite su varške. Įmaišykite sodos, vanilino ir šiek tiek druskos. Pabaigoje suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Paruošta tešla turi būti lipni. Daugiau miltų dėti nebūtina, antraip paruošti rutuliukai išeis per tankūs.
Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir padalykite į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite nedideles dešreles. Jas supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį susukite į nedidelį rutuliuką.
Žingsnis 4
Apkepkite rutuliukus. Supilkite aliejų į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai aliejus įkaista, sudėkite varškės rutuliukus. Kepkite juos, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite į lėkštę. Nedėkite į keptuvę per daug rutuliukų, nes kepdami jie padidės.
Žingsnis 5
Aromatizuotus varškės rutuliukus pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežiomis mėtomis ir patiekite iš karto po kepimo arba po kurio laiko, kai jie šiek tiek atvės.
Kategorijos