Publikavimo data: 2023-12-24
Keptos bulvės su grybais receptas
Bulvės su svogūnais ir grybais - tai klasikinis namų virtuvės patiekalas. Paprastų ingredientų derinys suteikia atpažįstamą skonį, o šviežios žolelės ir česnakai suteikia prieskonio. Šiame recepte naudojami pievagrybiai, tačiau jei norite patiekalą pakelti į aukštesnį lygį, gaminkite su voveraitėmis arba baltaisiais pievagrybiais, kai jų sezonas.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus. Nuplaukite ir nulupkite bulves. Taip pat nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite 5-7 mm storio riekelėmis.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnomis.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite petražoles ir krapus.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, apie 5 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Kai jie bus paruošti, perkelkite juos į atskirą dubenį. Sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 8
Į keptuvę įpilkite dar 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir sudėkite bulves. Kepkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol iškeps. Bulves pasūdykite ir išspauskite į jas skiltelę česnako. stenkitės bulves kuo mažiau apversti ir trukdyti kepimo procesui. Taip bulves gerai apkepsite ir jų nesulaužysite!
Žingsnis 9
Į virtas bulves sudėkite svogūnus ir grybus. Švelniai išmaišykite. Paruoštos skanios keptos bulvės su svogūnais ir grybais.
Žingsnis 10
Patiekite patiekalą pabarstytą žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos