Publikavimo data: 2023-12-24
Keptos midijos receptas
Šis užkandis gaminamas iš midijų, troškintų baltame sausame vyne ir keptų ant grotelių. Tačiau prieš kepant midijas reikia įdaryti sviestu, sumaišytu su česnaku, petražolėmis ir rūkyta paprika.Midijas galima patiekti su skrudinta duona arba keptomis bulvytėmis.
Žingsnis 1
Surinkite midijas ir išmeskite tas, kurių kiautai įtrūkę arba šiek tiek atsivėrę. Norėdami gerai išvalyti midijas, įdėkite jas į šaltą vandenį ir palikite 10 minučių. Tada kiekvieną midiją nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir supilkite vyną. Palaukite, kol vynas įkais, ir supilkite į jį midijas. Virkite jūros gėrybes apie 5-6 minutes, kol midijos atsivers.
Žingsnis 3
Atidarytas midijas perkelkite į lėkštę ir palikite kelioms minutėms visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Česnaką sutrinkite presu arba smulkiai sutarkuokite ir smulkiai supjaustykite kalendrą. Sumaišykite sviestą, česnaką ir kalendrą. Pagardinkite druska ir sausa rūkyta paprika.
Žingsnis 5
Į kiekvieną midiją įdėkite sviesto pagrindo įdaro. Padėkite lėkštę į šaldytuvą, kol sviestas sutvirtės.
Žingsnis 6
Dėkite midijas ant įkaitinto grilio ir kepkite dvi minutes, kol aliejus pradės burbuliuoti.Jei neturite grilio, įkaitinkite orkaitę ir sudėkite midijas į kepimo indą. Siųskite formą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes. Patikrinkite aliejų, jis turėtų pradėti burbuliuoti.
Žingsnis 7
Keletą midijų sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos