Publikavimo data: 2023-12-24
Keptos vištienos šlaunelės su apelsinais receptas
Vištiena ir apelsinai - tradicinis Azijos virtuvės derinys. Citrusiniuose vaisiuose esanti rūgštis suminkština mėsos skaidulas, todėl patiekalas būna minkštas ir sultingas. Paukštiena įgauna malonų aromatą ir skonį, lengvą rūgštelę ir saldumą. Šis vištienos su apelsinais receptas puikiai tinka šventiniam stalui ir šeimos vakarienei. Toks patiekalas labai pravers per žiemos šventes, nes citrusinių vaisių skonis asocijuojasi su Naujaisiais metais ir Kalėdomis.
Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną. Nuplaukite vištienos šlauneles ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 2
Pusės apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Vištienos šlauneles sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite mėgstamus prieskonius (žoleles, ciberžolę), pusės apelsino žievelę ir sultis bei 2 šaukštus grietinės.
Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite marinatą ant vištienos šlaunelių. Uždenkite dubenį dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai marinuotis. Vištieną galite palikti ir ilgiau. Kuo ilgiau šlaunelės marinuosis, tuo skanesnės bus!
Žingsnis 5
Likusią apelsino pusę supjaustykite į keturias skilteles. Žievelės nepašalinkite.
Žingsnis 6
Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite į ją 2 šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite vištienos šlauneles ir apelsino griežinėlius ir kepkite juos ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Turėtų atsirasti traški auksinė plutelė.
Žingsnis 7
Kepimo indą patepkite likusiu augaliniu aliejumi. Išdėliokite į jį keptą vištieną ir apelsinų skilteles, jei norite, pabarstykite trupučiu cukraus. Kepant cukrus ištirps ir suformuos gražią glazūruotą plutelę.
Žingsnis 8
Kepkite vištieną ir apelsinus orkaitėje ant vidurinės lentynos 30-40 minučių 170 ⁰C temperatūroje. Kai vištiena bus paruošta, ištraukite ją.
Žingsnis 9
Patiekite patiekalą papuošę žolelėmis.
Kategorijos