Publikavimo data: 2023-12-24
Kiauliena su avokadu po sūrio kepurėle receptas
Avokadas yra universalus vaisius: jį galima naudoti kokteiliams, salotoms, desertams ir užpilams gaminti. Jis netikėtai dera su sojų padaže kepta kiauliena. Šis patiekalas yra tolimas prancūziško stiliaus mėsos giminaitis, rafinuotesnis ir sveikesnis. Sojų padažas patiekalui suteikia azijietiško skonio, o avokadas - sviestinio, riešutinio atspalvio. Kad kiauliena su avokadu pavyktų tinkamai, rinkitės minkštus, prinokusius vaisius.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką ir avokadą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Galite naudoti bet kokį jums patinkantį sūrį: olandišką, "Gouda", "Kostroma", parmezaną ir t. t.
Žingsnis 2
Kiaulieną pamuškite specialiu plaktuku arba peilio galu (galine puse).
Žingsnis 3
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
3 ŽINGSNIS. Perpjaukite avokadą per pusę ir išimkite kauliuką. Kiekvieną puselę atsargiai supjaustykite plonais griežinėliais, stengdamiesi neatskirti griežinėlių ir išlaikyti avokado formą. Prispauskite supjaustytas avokado puseles taip, kad jos gulėtų lygiai ir išsiskleistų.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies 1 minutę pakepinkite česnaką.
Žingsnis 7
Sudėkite kiaulienos kepsnius ir kepkite juos su česnakais po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Į keptuvę supilkite sojų padažą. Kepkite kiaulieną dar apie 5 minutes, kol padažas išgaruos.
Žingsnis 8
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Į jį sudėkite kiaulienos kepsnius.
Žingsnis 9
Ant kiekvieno kepsnio uždėkite griežinėliais pjaustyto avokado. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 10
Ant viršaus pabarstykite sūrio ir 10-15 minučių pašaukite kiaulieną kepti į orkaitę, kol paruduos.
Žingsnis 11
Kiauliena ir avokadas po sūrio kepure jau paruošti.
Žingsnis 12
Kiaulieną papuoškite vyšniniais pomidoriukais ir šviežiais baziliko lapeliais arba kitais žalumynais.
Kategorijos