Publikavimo data: 2023-12-24
Kiaulienos kotletas ir bulvės orkaitėje receptas
Kiaulienos kotletus lengva gaminti, jei pasirenkate tinkamą mėsą. Šiam patiekalui geriausiai tinka vidutinio riebumo ir minkšta nugarinė. Kartu su keptomis bulvėmis kiaulienos kotletai yra puikus šventinės vakarienės pasirinkimas. Šis sotus patiekalas atrodo ypač dailiai, kai patiekiamas su šviežiomis daržovėmis ir žalumynais.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, paruoškite darbo paviršių. Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles, nulupkite bulves ir įjunkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Supjaustykite bulves.
Žingsnis 4
Supjaustykite nugarinę 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 5
Kruopščiai apskrudinkite mėsą iš abiejų pusių.
Žingsnis 6
Apvoliokite kotletus miltuose.
Žingsnis 7
Perkelkite mėsą į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 8
Kepkite kotletus po 1-2 minutes iš abiejų pusių, kad mėsos viduje susigertų sultys.
Žingsnis 9
Pašildykite pieną, į jį įberkite kario, džiovintų krapų, pipirų ir druskos.
Žingsnis 10
Sudėkite bulves į kepimo skardą.
Žingsnis 11
Pabarstykite bulves žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 12
Sudėkite kotletus ant bulvių.
Žingsnis 13
Bulves ir mėsą užpilkite pienu su prieskoniais.
Žingsnis 14
Kepkite kotletus ir bulves 25-30 minučių.
Žingsnis 15
Patiekite patiekalą su šviežiais vyšniniais pomidorais, aštriosiomis paprikomis ir ant grotelių keptais grybais.
Kategorijos