Publikavimo data: 2023-12-24
Kiaušinių mėsainis su jautienos paplotėliu. receptas
Mėsainis yra klasikinis amerikietiškos virtuvės patiekalas. Greitojo maisto restoranai jį pavertė greitojo maisto simboliu, tačiau iš tikrųjų tai tik mėsa su padažu, garnyru ir duonos riekele.Jei atsisakysite surinkimo linijos ir pasirinksite kokybiškus ingredientus, mėsainis taps visaverčiais sočiais pietumis. Šiame recepte jautienos mėsainis su jautienos paplotėliu paskaninamas kiaušiniu, todėl jis tampa dar skanesnis ir minkštesnis.
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus ir nulupkite raudonąjį svogūną. Nuplaukite salotų lapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Pusę raudonojo svogūno smulkiai supjaustykite arba sutrinkite blenderiu. Pomidorą supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, smulkintą raudonąjį svogūną ir vieną kiaušinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite du 1-1,5 cm storio kotletus.
Žingsnis 5
Kepkite kotletus po 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį ir uždengę dangčiu leiskite jiems iškepti.
Žingsnis 6
Perpjaukite bandeles horizontaliai išilgai į dvi dalis. Kiekvieną pusę išdžiovinkite ant sausos keptuvės.
Žingsnis 7
Iškepkite du vištų kiaušinius.
Žingsnis 8
Dabar sumontuokite mėsainį. Aptepkite mėsainių bandelių puseles padažu.
Žingsnis 9
Ant bandelių dėkite salotų lapus ir pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 10
Ant pomidorų sudėkite kotletus.
Žingsnis 11
Ant kotletų sudėkite keptus kiaušinius. Pridėkite raudonojo svogūno žiedų.
Žingsnis 12
Kiekvieną mėsainį uždenkite viršutine bandelės puse.
Žingsnis 13
Į mėsainius smeikite medinius iešmelius - taip jie nesubyrės.
Kategorijos