Publikavimo data: 2023-12-24
Kivių sausainiai receptas
Kivių sausainiai - tai nepaprastas desertas, kuris tikrai padarys įspūdį. Kiviai sausainius padaro įdomius ir ryškius, suteikia jiems tropinio skonio. Šiame recepte nėra gyvūninės kilmės produktų, todėl jis tinka veganams ir pravers per gavėnią. O jei naudosite viso grūdo miltus ir sveiką cukrų, pavyzdžiui, kokosų cukrų, sausainiai patiks ir zoogeanams.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite kivius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
4 kivius susmulkinkite trintuvu, kol jie taps purios konsistencijos. Jei neturite blenderio, sutrinkite kivius smulkintuvu. Likusius kivius supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais papuošimui. sausainiams rinkitės tik prinokusius ir minkštus kivius.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite trintą kivių minkštimą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 4
Į kivių tyrę suberkite persijotus miltus.Miltų gali prireikti daugiau - jų kiekį reguliuokite pagal tešlos konsistenciją.
Žingsnis 5
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps lanksti ir nebelips prie rankų.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio.
Žingsnis 7
Naudodami formą arba didelę stiklinę išpjaukite tešlos gabalėlius.
Žingsnis 8
Į kiekvieno blanko vidurį įdėkite po kivio griežinėlį ir šiek tiek prispauskite.
Žingsnis 9
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite sausainius. Kepkite sausainius 10-15 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 10
Kivių sausainiai paruošti. Mėgaukitės.
Žingsnis 11
Biskvitus papuoškite mėtų lapeliais ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos