Publikavimo data: 2023-09-16
Klasikinė moliūgų sriuba
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Iš moliūgo šerdies išimkite sėklas. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Moliūgą ir svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Česnaką sutrinkite plokščiąja peilio puse.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūnus. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Į puodą suberkite moliūgą, vandenį, druską, pipirus ir maltą kalendrą. Išmaišykite, uždenkite ir, užvirus, ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Sriubą kruopščiai sutrinkite panardinamuoju trintuvu.Kad sriuba būtų dar švelnesnė, ją galima papildomai pertrinti per sietelį.
Žingsnis 6
Patiekite moliūgų sriubą papuošdami porciją šaukštu dvigubos grietinėlės ir moliūgų sėklomis.
Kategorijos