Publikavimo data: 2023-12-24
Klasikiniai blynai receptas
Blynai - tai sotūs, purūs blynai, kurie Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje kepami pusryčiams. Nuo įprastų blynų jie skiriasi savo oro konsistencija ir sausainių skoniu. Blyneliai klasikiniu būdu sudedami aukštai lėkštėje ir užpilami įvairiais priedais: klevų sirupu, sviestu arba uogiene.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius. Išmatuokite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite pieną ir trynius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Į dubenį suberkite druską, cukrų, vanilę, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Geriausia tam naudoti elektrinį maišytuvą. Miltus geriau dėti palaipsniui, kad galėtumėte reguliuoti tešlos tirštumą. Konsistencija turėtų būti kaip tirštos grietinės.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje elektriniu maišytuvu arba plaktuvu plakite baltymus iki standumo, profesionaliai tariant, iki standžių viršūnių.Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, kad geriau plaktų.
Žingsnis 6
Į pagrindinį mišinį atsargiai įmaišykite plaktus baltymus ir sumaišykite medine arba silikonine mentele. Tešlos konsistencija turi būti oro ir aksominė.
Žingsnis 7
Gerai įkaitinkite keptuvę. Keptuvės paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite šiek tiek tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Apverskite blyną ir kepkite dar apie 1 minutę. Pamatysite, kaip jie išsipučia ir tampa purūs. Išimkite jį iš keptuvės. Taip kepkite visus blynus, kol baigsis tešla. Blynai paruošti.
Žingsnis 9
Blynus patepkite sviestu.
Žingsnis 10
Blynus išdėliokite tvarkingai ir apibarstykite cukraus pudra. Taip pat galite dėti uogienės, sirupo, džemo, uogų, kondensuoto pieno ir kt.
Kategorijos