Klasikiniai blynai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Klasikiniai blynai receptas

Blynai - tai sotūs, purūs blynai, kurie Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje kepami pusryčiams. Nuo įprastų blynų jie skiriasi savo oro konsistencija ir sausainių skoniu. Blyneliai klasikiniu būdu sudedami aukštai lėkštėje ir užpilami įvairiais priedais: klevų sirupu, sviestu arba uogiene.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius. Išmatuokite visus ingredientus.

Žingsnis 2

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių.

Žingsnis 3

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite pieną ir trynius. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 4
Į dubenį suberkite druską, cukrų, vanilę, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Geriausia tam naudoti elektrinį maišytuvą. Miltus geriau dėti palaipsniui, kad galėtumėte reguliuoti tešlos tirštumą. Konsistencija turėtų būti kaip tirštos grietinės.

Žingsnis 5

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 5
Atskirame dubenyje elektriniu maišytuvu arba plaktuvu plakite baltymus iki standumo, profesionaliai tariant, iki standžių viršūnių.Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, kad geriau plaktų.

Žingsnis 6

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 6
Į pagrindinį mišinį atsargiai įmaišykite plaktus baltymus ir sumaišykite medine arba silikonine mentele. Tešlos konsistencija turi būti oro ir aksominė.

Žingsnis 7

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 7
Gerai įkaitinkite keptuvę. Keptuvės paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite šiek tiek tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 8

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 8
Apverskite blyną ir kepkite dar apie 1 minutę. Pamatysite, kaip jie išsipučia ir tampa purūs. Išimkite jį iš keptuvės. Taip kepkite visus blynus, kol baigsis tešla. Blynai paruošti.

Žingsnis 9

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 9
Blynus patepkite sviestu.

Žingsnis 10

Klasikiniai blynai receptas Žingsnis 10
Blynus išdėliokite tvarkingai ir apibarstykite cukraus pudra. Taip pat galite dėti uogienės, sirupo, džemo, uogų, kondensuoto pieno ir kt.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos