Klasikinis keptas šnicelis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Klasikinis keptas šnicelis receptas

Šnicelis - tai klasikinis europietiškas patiekalas, plonas mėsos gabalėlis traškioje duonelėje. Iš pradžių šis patiekalas buvo pagamintas Austrijoje iš veršienos. Tačiau bėgant metams vištienos šnicelis tapo ne mažiau populiarus. Juk vištiena yra nebrangus ir prieinamas produktas, o vištienos krūtinėlė yra lengva ir liesa. Siūlome pasigaminti klasikinį vištienos šnicelį, kurį sudaro tik trys ingredientai. Pagal šį receptą patiekalas būna neįtikėtinai sultingas ir skanus, o plona ir traški plutelė.
Gaminimo laikas
12 min.
Laikas virtuvėje
6 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vištienos kiaušiniai

Žingsnis 2

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę išilgai perpjaukite į dvi dalis.

Žingsnis 3

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 3
Kiekvieną pusę sukalkite specialiu plaktuku. Jei plaktuko neturite, vištieną daužykite peiliu.

Žingsnis 4

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 4
Pasūdykite ir papipirinkite filė.

Žingsnis 5

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos suplakite.

Žingsnis 6

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 6
Vištieną iškepkite: pirmiausia panardinkite filė į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Jei vištiena nepakankamai apskrudusi, pakartokite šį procesą dar kartą.

Žingsnis 7

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Apkepas turi būti traškus, o mėsa sultinga. Šniceliai nuvalomi popieriniais rankšluosčiais, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Žingsnis 8

Klasikinis keptas šnicelis receptas Žingsnis 8
Kad patiekalas būtų gražiai patiektas, išdėliokite šnicelį ant šviežių salotų lapų, taip pat

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos