Publikavimo data: 2023-12-24
Klasikinis keptas šnicelis receptas
Šnicelis - tai klasikinis europietiškas patiekalas, plonas mėsos gabalėlis traškioje duonelėje. Iš pradžių šis patiekalas buvo pagamintas Austrijoje iš veršienos. Tačiau bėgant metams vištienos šnicelis tapo ne mažiau populiarus. Juk vištiena yra nebrangus ir prieinamas produktas, o vištienos krūtinėlė yra lengva ir liesa. Siūlome pasigaminti klasikinį vištienos šnicelį, kurį sudaro tik trys ingredientai. Pagal šį receptą patiekalas būna neįtikėtinai sultingas ir skanus, o plona ir traški plutelė.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vištienos kiaušiniai
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę išilgai perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 3
Kiekvieną pusę sukalkite specialiu plaktuku. Jei plaktuko neturite, vištieną daužykite peiliu.
Žingsnis 4
Pasūdykite ir papipirinkite filė.
Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos suplakite.
Žingsnis 6
Vištieną iškepkite: pirmiausia panardinkite filė į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Jei vištiena nepakankamai apskrudusi, pakartokite šį procesą dar kartą.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Apkepas turi būti traškus, o mėsa sultinga. Šniceliai nuvalomi popieriniais rankšluosčiais, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 8
Kad patiekalas būtų gražiai patiektas, išdėliokite šnicelį ant šviežių salotų lapų, taip pat
Kategorijos