Klasikinis mėsainis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Klasikinis mėsainis receptas

Vienas garsiausių amerikietiškos virtuvės patiekalų. Daugeliui JAV gyventojų mėsainis yra ne tik maistas! Tai tiesiogine prasme jų gyvenimo, kultūros ir mentaliteto dalis. Pasak legendos, pirmasis bandelę su daržovėmis ir padažu bandelėje kaip visavertį savarankišką patiekalą sugalvojo vokiečių imigrantas. Apie jį žinome tik tiek, kad į Naująjį pasaulį jis atvyko iš Hamburgo. Tai idealus patiekalas žmonėms, kurie neturi laiko laukti ir tiesiog nori skaniai ir sočiai pavalgyti. Svarbiausia - apsirūpinti servetėlėmis!
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, maisto priedai, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus ir salotų lapus. Nulupkite svogūną. Visus ingredientus sudėkite ant stalo, kad būtų lengviau paruošti.

Žingsnis 2

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 2
Maltą mėsą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite sojų padažo ir šaukštą kečupo. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais apskritimais.

Žingsnis 4

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 4
Tokiu pat būdu plonai supjaustykite pomidorą griežinėliais.

Žingsnis 5

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 5
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais.

Žingsnis 6

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 6
Padalykite faršą į dvi lygias dalis. Rankomis atsargiai suformuokite du maltos mėsos kamuoliukus.

Žingsnis 7

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 7
Ant pjaustymo lentelės išlyginkite rutuliukus, kad jie įgautų kotletų formą.

Žingsnis 8

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Jei keptuvė padengta nedegia danga, galite apsieiti ir be aliejaus, užteks iš maltos mėsos išsilydžiusių riebalų. Į keptuvę dėkite kotletą.

Žingsnis 9

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 9
Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Optimalus kepimo laikas priklauso nuo keptuvės, viryklės tipo, kotletų storio, todėl gali skirtis.

Žingsnis 10

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 10
Kiekvieną bandelę atsargiai perpjaukite į dvi dalis.

Žingsnis 11

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 11
Kepkite bandeles keptuvės viduje kelias minutes.

Žingsnis 12

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 12
Pradėkite ruošti mėsainį. Pirmiausia išklokite bandelių apačią. Aptepkite jas majonezu. Išdėliokite salotų lapus. Ant salotų sudėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkus. Tada ant agurkų sudėkite pomidorų griežinėlius.

Žingsnis 13

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 13
Tada ant pomidorų sudėkite kotletus. Kiekvieną kotletą aptepkite kečupu.

Žingsnis 14

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 14
Įdėkite griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną.

Žingsnis 15

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 15
Uždenkite mėsainį viršutine bandele. Kad būtų patogiau, mėsainį galite smeigti mediniu iešmeliu, kad jis nesubyrėtų. Atlikta!

Žingsnis 16

Klasikinis mėsainis receptas Žingsnis 16
Mėsainis yra puikus atskiras patiekalas, tačiau tradiciškai jis patiekiamas su bulvytėmis, "cole slaw", kukurūzų "nachos" su padažu. Prie mėsainių tinka šaltas šviesus lageris. O jei mėgstate nealkoholinius gėrimus, pats "amerikietiškiausias" pasirinkimas - įprasta kola.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos