Vienas garsiausių amerikietiškos virtuvės patiekalų. Daugeliui JAV gyventojų mėsainis yra ne tik maistas! Tai tiesiogine prasme jų gyvenimo, kultūros ir mentaliteto dalis. Pasak legendos, pirmasis bandelę su daržovėmis ir padažu bandelėje kaip visavertį savarankišką patiekalą sugalvojo vokiečių imigrantas. Apie jį žinome tik tiek, kad į Naująjį pasaulį jis atvyko iš Hamburgo. Tai idealus patiekalas žmonėms, kurie neturi laiko laukti ir tiesiog nori skaniai ir sočiai pavalgyti. Svarbiausia - apsirūpinti servetėlėmis!
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorus ir salotų lapus. Nulupkite svogūną. Visus ingredientus sudėkite ant stalo, kad būtų lengviau paruošti.
Žingsnis 2
Maltą mėsą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite sojų padažo ir šaukštą kečupo. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais apskritimais.
Žingsnis 4
Tokiu pat būdu plonai supjaustykite pomidorą griežinėliais.
Žingsnis 5
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 6
Padalykite faršą į dvi lygias dalis. Rankomis atsargiai suformuokite du maltos mėsos kamuoliukus.
Žingsnis 7
Ant pjaustymo lentelės išlyginkite rutuliukus, kad jie įgautų kotletų formą.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Jei keptuvė padengta nedegia danga, galite apsieiti ir be aliejaus, užteks iš maltos mėsos išsilydžiusių riebalų. Į keptuvę dėkite kotletą.
Žingsnis 9
Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Optimalus kepimo laikas priklauso nuo keptuvės, viryklės tipo, kotletų storio, todėl gali skirtis.
Žingsnis 10
Kiekvieną bandelę atsargiai perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 11
Kepkite bandeles keptuvės viduje kelias minutes.
Žingsnis 12
Pradėkite ruošti mėsainį. Pirmiausia išklokite bandelių apačią. Aptepkite jas majonezu. Išdėliokite salotų lapus. Ant salotų sudėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkus. Tada ant agurkų sudėkite pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 13
Tada ant pomidorų sudėkite kotletus. Kiekvieną kotletą aptepkite kečupu.
Žingsnis 14
Įdėkite griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną.
Žingsnis 15
Uždenkite mėsainį viršutine bandele. Kad būtų patogiau, mėsainį galite smeigti mediniu iešmeliu, kad jis nesubyrėtų. Atlikta!
Žingsnis 16
Mėsainis yra puikus atskiras patiekalas, tačiau tradiciškai jis patiekiamas su bulvytėmis, "cole slaw", kukurūzų "nachos" su padažu. Prie mėsainių tinka šaltas šviesus lageris. O jei mėgstate nealkoholinius gėrimus, pats "amerikietiškiausias" pasirinkimas - įprasta kola.