Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis tiramisu receptas
Tiramisu yra švelnus, kreminis, burnoje tirpstantis itališkas desertas. Išvertus "tiramisu" reiškia "pakelk mane aukštyn". Jis toks lengvas ir švelnus, kad tiesiog pakeri. Ne veltui šis patiekalas užkariavo milijonų saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Paimkite kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atidėkite į šalį. Į trynius suberkite cukrų ir plakite iki baltumo.
Žingsnis 2
Į gautą trynių ir cukraus mišinį įmaišykite maskarponės sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu 5 minutes. Baltymus sumaišykite su tryniais ir sūriu. Tuomet "Savoiardi" sausainius pamirkykite atvėsusioje kavoje ir sudėkite ant formos dugno. Ant sausainių sluoksnio užtepkite pusę kremo. Taip padarykite du sluoksnius ir įdėkite į šaldytuvą 8-10 valandų. Prieš patiekdami pabarstykite viršų kakava.
Kategorijos