Klasikinis tiramisu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinis tiramisu receptas

Tiramisu yra švelnus, kreminis, burnoje tirpstantis itališkas desertas. Išvertus "tiramisu" reiškia "pakelk mane aukštyn". Jis toks lengvas ir švelnus, kad tiesiog pakeri. Ne veltui šis patiekalas užkariavo milijonų saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis tiramisu receptas Žingsnis 1
Paimkite kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus atidėkite į šalį. Į trynius suberkite cukrų ir plakite iki baltumo.

Žingsnis 2

Klasikinis tiramisu receptas Žingsnis 2
Į gautą trynių ir cukraus mišinį įmaišykite maskarponės sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Klasikinis tiramisu receptas Žingsnis 3
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu 5 minutes. Baltymus sumaišykite su tryniais ir sūriu. Tuomet "Savoiardi" sausainius pamirkykite atvėsusioje kavoje ir sudėkite ant formos dugno. Ant sausainių sluoksnio užtepkite pusę kremo. Taip padarykite du sluoksnius ir įdėkite į šaldytuvą 8-10 valandų. Prieš patiekdami pabarstykite viršų kakava.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos