Publikavimo data: 2023-09-16
Koldunai su suriu
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Nuplaukite daržoves. Prieš tai persijokite miltus per sietelį, kad juose atsirastų deguonies ir jie būtų puresni. Pasiruoškite gilią keptuvę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į gilų indą supilkite vandenį, kiaušinį, druską ir miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 5-7 minutes. nepadarykite tešlos labai tirštos. Iškočiota ji taps standesnė.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Pabarstykite stalo paviršių miltais ir iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Iškirpkite 4-6 cm skersmens apskritimus naudodami perforatorių. Į vidurį dėkite maltos mėsos ir stipriai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Kepkite koldūnus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite koldūnus. Susmulkinkite svogūną, papriką supjaustykite mažais kvadratėliais ir sudėkite į keptuvę. Pasūdykite, įberkite paprikos, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant vidutinės ugnies. Baigiant troškinti padidinkite ugnį ir kepkite koldūnus, kol taps traškūs. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždengę palaikykite dar 3-5 minutes, kad sūris išsilydytų.
Žingsnis 5
Norėdami gražiai patiekti keptus koldūnus su sūriu, sudėkite juos į gražią lėkštę ir papuoškite smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Kategorijos