Publikavimo data: 2023-12-25
Korėjietiški grybai su morkomis receptas
Korėjietiški šampinjonai yra populiarus azijietiškas užkandis, kurį galite ne tik nusipirkti parduotuvėje, bet ir pasigaminti patys. Nors jų gaminimo procesas trunka ilgai, tačiau pats savaime yra gana paprastas. Pievagrybiai iš anksto išverdami, tada marinuojami kartu su morkomis, svogūnais ir paprikomis. Tokie grybai puikiai tiks kaip šaltas užkandis prie įprastų pietų ar vakarienės, taip pat šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus, morkas ir paprikas. Nulupkite svogūną ir česnaką. Petražoles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užkaitinkite.
Žingsnis 2
Į verdantį vandenį sudėkite grybus ir virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Tuo tarpu svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 5 minutes kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kai grybai bus paruošti, išimkite juos į gilų dubenį. Neskubėkite išpilti grybų sultinio - jis dar pravers.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie grybų.
Žingsnis 6
Morkas sutarkuokite stambia tarka, o česnaką smulkiai sukapokite. Viską sudėkite prie grybų ir saldžiųjų paprikų.
Žingsnis 7
Sudėkite pakepintus svogūnus ir susmulkintas petražoles.
Žingsnis 8
Supilkite marinatą ant grybų ir daržovių ir išmaišykite. Uždenkite grybus maistine plėvele ir palikite šaldytuve 4 valandoms.Perkelkite grybus ir daržoves iš gilaus dubens į plokščią formą (pvz., kepimo indą), kad marinatas tolygiai įsigertų.
Žingsnis 9
Paruoštą patiekalą papuoškite sezamo sėklomis. Gero apetito.
Kategorijos