Publikavimo data: 2023-12-25
Krevečių poke su čili padažu receptas
Poke - tai Havajų virtuvės patiekalas, pamėgtas visame pasaulyje. Pagrindiniai jo ingredientai yra ryžiai, šviežios jūros gėrybės arba žuvis ir daržovės. Tokia greita poke mada nėra atsitiktinė. Vienoje porcijoje yra aminorūgščių, B grupės vitaminų, magnio. Sveikos mitybos šalininkai ypač įvertins poké, nes šis patiekalas yra maksimaliai subalansuotas baltymų, riebalų ir angliavandenių atžvilgiu.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, patikrinkite visus reikiamus ingredientus, paruoškite darbo paviršių. Nuplaukite ir supjaustykite daržoves: avokadą supjaustykite kubeliais, agurką supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite poké padažą: dubenėlyje sumaišykite majonezą ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite krevetes.
Žingsnis 4
Kepkite krevetes iš abiejų pusių po 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Į krevetes supilkite aitriųjų paprikų padažą ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 6
Išvirusius ryžius sudėkite į dubenį.
Žingsnis 7
Į ryžius supilkite terijakio padažą ir sojų padažą.
Žingsnis 8
Ant ryžių ratu išdėliokite pjaustytas daržoves, chuka salotas, imbierą ir padažą, viduryje palikdami vietos krevetėms.
Žingsnis 9
Į vidurį sudėkite krevetes.
Žingsnis 10
Pabarstykite patiekalą sezamo sėklomis.
Kategorijos