Publikavimo data: 2023-12-24
Kukurūzų šunys receptas
Kukurūzų dešrelės, kaip ir daugelis greito maisto produktų, atsirado Amerikoje. Jei išgirdę žodį "corn dog" staiga iškart prisiminėte dešrainius, tai nėra atsitiktinumas. Juk patiekalai tikrai panašūs. Abu iš esmės yra dešrelių ir tešlos derinys. Tik kukurūzų dešrelės skiriasi tuo, kad dešrelė panardinama į skystą tešlą ir kepama keptuvėje, t. y. savotiška "dešrelė tešloje". Kukurūzų dešrelių tešlos pagrindą sudaro kukurūzų miltai, todėl patiekalas ir gavo tokį pavadinimą.
Žingsnis 1
Supilkite augalinį aliejų į keptuvę arba prikaistuvį ir įkaitinkite jį iki 180-190 °C temperatūros. Išvalykite dešreles nuo vyniotinių.
Žingsnis 2
Dešreles perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Ant iešmelių suverkite dešrelių puseles.
Žingsnis 4
Paruoškite tešlą kukurūzų spurgoms. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite kukurūzų miltus ir kvietinius miltus. Taip pat įberkite druskos, cukraus ir kepimo miltelių.
Žingsnis 5
Supilkite pieną ir maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Tešlos konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Pieną pilkite palaipsniui, kad sureguliuotumėte tešlos tirštumą.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į stiklinę. Taip bus lengviau mirkyti dešreles.
Žingsnis 7
Dešreles pamerkite į kukurūzų miltus.
Žingsnis 8
Tada dešrą pamerkite į tešlą.
Žingsnis 9
Dešreles suberkite į įkaitintą aliejų ir kepkite 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Taip darykite su visomis dešrelėmis.
Žingsnis 10
Paruoštus kukurūzų spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuo jų būtų pašalintas aliejaus perteklius.
Žingsnis 11
Patiekite kukurūzų dešreles su padažu, pavyzdžiui, kečupu arba barbekiu.
Kategorijos