Publikavimo data: 2023-12-25
Kuskusas su pomidorais ir pipirais receptas
Kuskusas - tai arabų šalyse plačiai naudojami kviečių grūdai, iš kurių gaminami įvairūs patiekalai. Kuskuso nereikia virti. Pakanka užpilti verdančiu vandeniu santykiu 1:1,5 ir palaukti 5 minutes. Šiandien kuskusą galima pamatyti beveik kiekvienos parduotuvės lentynose. Jis puikiai tinka dietiniams patiekalams gaminti. Kuskusas su pomidorais ir paprikomis pagal šį receptą patiks vegetarams ir tiems, kurie laikosi pasninko.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves. Nulupkite svogūnus ir morkas. Išimkite paprikos šerdį. Įpilkite į ąsotį vandens ir pastatykite ant ugnies - jo prireiks blanširuojant.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite smulkiais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 5
Išvirkite pomidorą verdančiame vandenyje, kad pašalintumėte odelę. Pomidorą 1 minutę pamirkykite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 6
Tada šaukštu arba skepetaite išimkite pomidorą ir panardinkite jį į ledinį vandenį. Staigus temperatūros pokytis padės lengvai pašalinti pomidorų odelę.
Žingsnis 7
Nulupkite pomidorą nuo odelės ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir augaliniame aliejuje kepkite svogūnus ir morkas apie 5-7 minutes.Kepdami įmeskite porą susmulkintų česnako skiltelių.
Žingsnis 9
Sudėkite papriką ir pomidorus ir kepkite kartu 2-3 minutes. Įpilkite 100 ml karšto vandens ir supilkite kuskusą. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską atsargiai išmaišykite mentele, sumažinkite kaitrą iki mažos ir uždenkite dangčiu. Virkite 5 minutes, kol kuskusas visiškai sugers vandenį.
Žingsnis 10
Kuskusas su daržovėmis paruoštas.
Žingsnis 11
Patiekalą papuoškite smulkintomis žolelėmis ir šviežiais vyšniniais pomidorais.
Kategorijos