Publikavimo data: 2023-09-18
Lašiša orkaitėje su spanguolėmis
Žingsnis 1
Jei reikia, atšildykite spanguoles, nuplaukite jas ir nusausinkite. Nuplaukite ir nusausinkite žuvį ir salierus, smulkiai supjaustykite žoleles. Įjunkite 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Paruoškite foliją. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite citriną.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą žuviai. Į puodą supilkite vyną, vynuogių actą ir kečupą. Suberkite čiobrelius ir spanguoles ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant ugnies. Virkite apie 5 minutes, kol spanguolės suminkštės. Leiskite atvėsti. Į atvėsusį mišinį sudėkite salierus.
Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Lašišos filė pasūdykite ir sudėkite ant folijos. Ant žuvies sudėkite spanguoles ir užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite žuvį folija, padėkite ją ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Žingsnis 4
Patiekdami patiekalą papuoškite citrinos griežinėliais.
Kategorijos