Publikavimo data: 2023-12-24
Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas
Lašiša labai naudinga kraujagyslių, širdies ir smegenų veiklai. Ji stiprina kaulus ir teigiamai veikia odos bei plaukų sveikatą. Lašišoje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, vitaminų A, B, E, D ir nepakeičiamųjų aminorūgščių. Paruoškite orkaitėje keptą lašišą pietums ar vakarienei pagal šį receptą. Jūsų šeima ir svečiai tikrai liks patenkinti. Apelsinas žuviai suteikia lengvų citrusinių natų, o prieskoninės žolelės paryškina lašišos skonį.
Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną ir paruoškite prieskonius. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Paruoškite lašišos kepsnius: jei reikia, pašalinkite žvynus, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Geriausia naudoti atšaldytą žuvį. Jei naudojate šaldytą, prieš tai 5-6 valandas atitirpinkite ją šaldytuve. Atkreipkite dėmesį, kad receptas skirtas dviem lašišos kepsniams po 180 g.
Žingsnis 2
Kepimo indo dugną išklokite folija blizgia puse į viršų. Apelsiną supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Sudėkite skilteles ant formos dugno.
Žingsnis 3
Paruoštus lašišos kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite juos į formą ant apelsinų.Kad žuvis būtų dar aromatingesnė, galite ją įtrinti apelsino žievele.
Žingsnis 4
Ant žuvies uždėkite šviežių čiobrelių ir rozmarinų šakelių. Šios žolelės yra gana aromatingos, todėl kiekvienam kepsniui užteks poros čiobrelių šakelių ir rozmarino šakelės. Jei nerandate šviežių žolelių, visada galite jas pakeisti džiovintomis.
Žingsnis 5
Kepkite žuvį orkaitėje 10-15 minučių 190 °C temperatūroje. Žuvį patiekite su citrinos griežinėliais ir vyšniniais pomidorais.
Kategorijos