Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas

Lašiša labai naudinga kraujagyslių, širdies ir smegenų veiklai. Ji stiprina kaulus ir teigiamai veikia odos bei plaukų sveikatą. Lašišoje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, vitaminų A, B, E, D ir nepakeičiamųjų aminorūgščių. Paruoškite orkaitėje keptą lašišą pietums ar vakarienei pagal šį receptą. Jūsų šeima ir svečiai tikrai liks patenkinti. Apelsinas žuviai suteikia lengvų citrusinių natų, o prieskoninės žolelės paryškina lašišos skonį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną ir paruoškite prieskonius. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Paruoškite lašišos kepsnius: jei reikia, pašalinkite žvynus, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Geriausia naudoti atšaldytą žuvį. Jei naudojate šaldytą, prieš tai 5-6 valandas atitirpinkite ją šaldytuve. Atkreipkite dėmesį, kad receptas skirtas dviem lašišos kepsniams po 180 g.

Žingsnis 2

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas Žingsnis 2
Kepimo indo dugną išklokite folija blizgia puse į viršų. Apelsiną supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Sudėkite skilteles ant formos dugno.

Žingsnis 3

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas Žingsnis 3
Paruoštus lašišos kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite juos į formą ant apelsinų.Kad žuvis būtų dar aromatingesnė, galite ją įtrinti apelsino žievele.

Žingsnis 4

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas Žingsnis 4
Ant žuvies uždėkite šviežių čiobrelių ir rozmarinų šakelių. Šios žolelės yra gana aromatingos, todėl kiekvienam kepsniui užteks poros čiobrelių šakelių ir rozmarino šakelės. Jei nerandate šviežių žolelių, visada galite jas pakeisti džiovintomis.

Žingsnis 5

Lašišos kepsnys su apelsinais ir žolelėmis receptas Žingsnis 5
Kepkite žuvį orkaitėje 10-15 minučių 190 °C temperatūroje. Žuvį patiekite su citrinos griežinėliais ir vyšniniais pomidorais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos