Publikavimo data: 2023-12-24
Lašišos kumelaitės kotletai receptas
Keta - lašišinių šeimos žuvis, kurioje gausu žmogaus organizmui naudingų baltymų, vitaminų ir mineralų. Sėkmingas pietų ar vakarienės variantas bus kotletai iš smulkintos keta lašišos. Kad maltos žuvies kotletams skirta mėsa pasirodytų sultinga, būtinai į ją įdėkite svogūnų ir šviežių prieskoninių žolelių. Geriausia ketaus kotletus kepti orkaitėje arba virti ant garų, tačiau kepti aliejuje keptuvėje nerekomenduojama: patiekalas praras naudingąsias savybes. Idealus tokių kotletų garnyras bus ryžiai, bulvių košė arba keptos bulvės.
Žingsnis 1
Žuvį paverskite malta mėsa. Tam ją nuimkite ir išvalykite nuo kaulų, tada sumalkite mėsmale. Nuplaukite krapus ir nulupkite svogūną. Kepimo skardą patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite produktus maltiniams. Duoną sulaužykite gabalėliais ir pamirkykite virintame vandenyje.Kad kotletų konsistencija būtų vientisa, svogūnus ir krapus galima pertrinti per mėsmalę.
Žingsnis 3
Paruoškite maltinukus. Sudėkite žuvį, svogūnus, krapus, kiaušinį, vandenyje išmirkytą duoną, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite kotletus ir iškepkite. Iš maltos mėsos suformuokite 2 cm storio kotletus. Sudėkite kotletus ant aliejumi pateptos kepimo skardos arba formos ir 45 min. pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę. Sudrėkinkite rankas vandenyje, tada bus lengviau ir patogiau formuoti kotletus.
Žingsnis 5
Kad patiekalas patiekiamas atrodytų įdomiau, formuodami kotletus suteikite jiems žuvies formą - šis variantas ypač patiks vaikams.
Kategorijos