Publikavimo data: 2025-08-17
Lazdynų riešutų ir spanguolių sausainiai
Populiarus itališkas sausainis - lazdyno riešutų ir spanguolių sausainiai. Jie ruošiami sausi, todėl gali būti laikomi gana ilgai. Puikiai tinka užkandžiams, lengviems pusryčiams su kava ir arbata, vakariniams pasisėdėjimams su raudonuoju vynu ir sūriu. Tešla yra smėlinė, o priedų galima dėti kokių tik norite. Tačiau vis dėlto nereikėtų atsisakyti riešutų, jie šiuose sausainiuose yra ypač geri ir būtini. Receptas paprastas ir lengvai suprantamas. Kvapnūs, traškūs, trapūs sausainiai.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol padidės jų tūris.
Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Į miltus suberkite druską ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Supilkite aliejų į plaktus kiaušinius, išmaišykite. Sudėkite sausus ingredientus, išmaišykite. Įdėkite spanguoles ir riešutus ir užminkykite tešlą. Tešla bus lipni.
Žingsnis 5
Drėgnomis rankomis suformuokite iš tešlos kepimo skardoje ant pergamentinio popieriaus kepimo formą. Geriausia, kad jis būtų siauras ir aukštas.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą 190˚C orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 7
Paruoštą kepinį aštriu peiliu kampu supjaustykite 1-2 cm pločio riekelėmis.
Žingsnis 8
Išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos ir dėkite atgal į orkaitę 10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos