Publikavimo data: 2025-08-20
Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose
Imbieriniai sausainiai laikomi šventiniu patiekalu, dažniausiai ruošiamu per šventes, pavyzdžiui, Kalėdas ar Naujuosius metus. Paprastai jis ruošiamas su sviestu, todėl pasninkaujantys žmonės neturi galimybės jo paragauti. Todėl konditeriai netgi sugalvojo šių sausainių gaminimo variantų, kurie tinka gavėnios valgiaraščiui.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų, medų, miltus, avižinius dribsnius, alyvuogių aliejų, mandarinų aliejų, imbierą, prieskonius, gvazdikėlius, cinamoną, kepimo miltelius ir vandenį. Viską galite suplakti mikseriu iki vientisos masės, tačiau puikiai tinka ir plaktuvas.
Žingsnis 2
Išverskite masę ir, pabarstę stalą miltais, užminkykite tvirtesnę tešlą. Tešla bus šiek tiek lipni. Galite rankas patepti alyvuogių aliejumi, kad minkant tešla neliptų prie rankų.
Žingsnis 3
Kvadratinį lakštą iškočiokite kočėlu ir formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 15-17 min.
Kategorijos