Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose

Imbieriniai sausainiai laikomi šventiniu patiekalu, dažniausiai ruošiamu per šventes, pavyzdžiui, Kalėdas ar Naujuosius metus. Paprastai jis ruošiamas su sviestu, todėl pasninkaujantys žmonės neturi galimybės jo paragauti. Todėl konditeriai netgi sugalvojo šių sausainių gaminimo variantų, kurie tinka gavėnios valgiaraščiui.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
375 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
62 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų, medų, miltus, avižinius dribsnius, alyvuogių aliejų, mandarinų aliejų, imbierą, prieskonius, gvazdikėlius, cinamoną, kepimo miltelius ir vandenį. Viską galite suplakti mikseriu iki vientisos masės, tačiau puikiai tinka ir plaktuvas.

Žingsnis 2

Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose Žingsnis 2
Išverskite masę ir, pabarstę stalą miltais, užminkykite tvirtesnę tešlą. Tešla bus šiek tiek lipni. Galite rankas patepti alyvuogių aliejumi, kad minkant tešla neliptų prie rankų.

Žingsnis 3

Liesų imbierinių sausainių gaminimas namuose Žingsnis 3
Kvadratinį lakštą iškočiokite kočėlu ir formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 15-17 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Sūrymo sausainiai, receptų knyga, liesi sausainiai, jūsų receptai, sausainiai, rašyti, užkandis, yra bendrų alergenų., paprastai, konditerijos desertai, desertai

Kategorijos