Makaronai italų virtuvėje užima svarbiausią vietą. Vienas populiariausių receptų - makaronai su mėsos kukuliais. Jį paprasta paruošti ir sudaro tik trys ingredientai: mėsos kukuliai, spagečiai ir pomidorų padažas. Patiekalas būna sotus, skanus ir aromatingas. Tokie makaronai puikiai tinka šeimos ar romantiškai vakarienei. Jūsų šeima ir draugai liks sužavėti ir tikrai norės dar.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną. Į didelį puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užkaiskite. Taip pat supilkite vandenį į nedidelį prikaistuvį ir pastatykite ant ugnies - jo prireiks pomidorams blanširuoti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir susmulkintą svogūną.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir žoleles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 6
Dabar blanširuokite pomidorus - taip pašalinsite jų odelę. Kai vanduo kibire užvirs, pomidorus minutei panardinkite į verdantį vandenį. Tada nusunkite verdantį vandenį ir pomidorus užpilkite lediniu vandeniu. Dėl šio proceso nuo pomidorų pradės luptis odelė. norėdami supaprastinti gaminimo procesą, naudokite paruoštus konservuotus pomidorus savo sultyse.
Žingsnis 7
Nulupkite pomidorų odelę.
Žingsnis 8
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 9
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir kepkite mėsos kukulius ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 10
Pomidorų pastą atskieskite trupučiu vandens.
Žingsnis 11
Mėsos kukulius užpilkite pomidorų padažu.
Žingsnis 12
Sudėkite nuluptus supjaustytus pomidorus ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir 10 minučių troškinkite mėsos kukulius padaže. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, o jei pomidorų padažas per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus.
Žingsnis 13
Kol mėsos kukuliai troškinasi, išvirkite spagečius. Sudėkite juos į verdantį vandenį ir virkite pagal ant pakuotės nurodytą laiką, kol jie bus al dente.
Žingsnis 14
Išvirusius spagečius išmeskite į sietelį. Nereikia jų nuplauti!
Žingsnis 15
Sudėkite spagečius į padaže esančius mėsos kukulius ir išmaišykite. Paruošta.
Žingsnis 16
Patiekite patiekalą papuošę žolelių šakele. Gero apetito.