Publikavimo data: 2023-09-17
Makaronų kugelis su rikota, spanguolėmis ir obuoliais
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis taptų minkštas. Nuplaukite obuolius, nulupkite žievelę ir sėklas ir supjaustykite mažomis plonomis skiltelėmis. Nuplaukite rūgštynes ir spanguoles. Stačiakampį kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Makaronus virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada nusausinkite juos sietelyje, sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Dabar sudėkite rikotą, su cukrumi išplaktus kiaušinius, griežinėliais supjaustytus obuolius, vanilinį cukrų, cinamoną ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite 50 g spanguolių, sultenių ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite mišinį į kepimo indą ir 40 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada kugelį uždenkite pergamentiniu popieriumi ir kepkite dar 20 minučių. Paruoštą kugelį atvėsinkite ir papuoškite grietine bei spanguolėmis.
Žingsnis 5
Makaronų kugelį su rikota, spanguolėmis ir obuoliais patiekite atšaldytą ir papuoškite grietine, šviežiomis uogomis, cukruotais vaisiais, džiovintais vaisiais arba šokolado gabalėliais. Turintiems saldumynų, grietinę galima suplakti su cukrumi.
Kategorijos