Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų sirupas
Saldus ir sodrus mandarinų sirupas greitai ir lengvai paruošiamas, puikiai tinka blynams, blyneliams, keksiukams ir kitiems saldiems kepiniams. Tokį sirupą galima naudoti sausainių pyragams mirkyti. O jei į sirupą įdėsite mandarinų griežinėlių ir šiek tiek ilgiau pavirsite, gausite visai savarankišką skanėstą arbatai.
Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. Į gilų, sunkiu dugnu puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite sirupą, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Išvirkite mandarinus. Supilkite mandarinų sultis į puodą su sirupu, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol taps auksinės karamelės spalvos. Įberkite žiupsnelį cinamono ir citrinos rūgšties. Sirupą išmaišykite, pavirkite dar 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos