Publikavimo data: 2023-09-16
Marinuota silkė
Žingsnis 1
Silkę supjaustykite filė, išimkite kaulus. Silkę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada supjaustykite pusžiedžiais. Išimkite ir gerai išplaukite 0,5 l talpos stiklainius ir polietileninius dangtelius.
Žingsnis 2
Išvirkite silkės marinatą. Į puodą sudėkite lauro lapą, juoduosius pipirus, cukrų, druską, actą ir augalinį aliejų. Įpilkite vandens ir viską išmaišykite. Uždėkite puodą ant ugnies, leiskite turiniui užvirti ir virkite 2-3 minutes. Įsitikinkite, kad druska ir cukrus visiškai ištirpo. Išjunkite ugnį ir leiskite marinatui visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Sudėkite silkę į marinatą. Paimkite 0,5 l talpos stiklainį ir atsargiai sudėkite į jį silkę bei svogūnus. Supilkite marinatą į stiklainį ir uždarykite dangteliu. Laikykite šaldytuve 12 valandų.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami sudėkite silkę ir svogūnus į lėkštę, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir apibarstykite jais žuvį.
Kategorijos