Marinuota silkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Marinuota silkė

Gaminimo laikas
750 min.
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota silkė Žingsnis 1
Silkę supjaustykite filė, išimkite kaulus. Silkę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada supjaustykite pusžiedžiais. Išimkite ir gerai išplaukite 0,5 l talpos stiklainius ir polietileninius dangtelius.

Žingsnis 2

Marinuota silkė Žingsnis 2
Išvirkite silkės marinatą. Į puodą sudėkite lauro lapą, juoduosius pipirus, cukrų, druską, actą ir augalinį aliejų. Įpilkite vandens ir viską išmaišykite. Uždėkite puodą ant ugnies, leiskite turiniui užvirti ir virkite 2-3 minutes. Įsitikinkite, kad druska ir cukrus visiškai ištirpo. Išjunkite ugnį ir leiskite marinatui visiškai atvėsti.

Žingsnis 3

Marinuota silkė Žingsnis 3
Sudėkite silkę į marinatą. Paimkite 0,5 l talpos stiklainį ir atsargiai sudėkite į jį silkę bei svogūnus. Supilkite marinatą į stiklainį ir uždarykite dangteliu. Laikykite šaldytuve 12 valandų.

Žingsnis 4

Marinuota silkė Žingsnis 4
Prieš patiekdami sudėkite silkę ir svogūnus į lėkštę, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir apibarstykite jais žuvį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos