Marinuota silkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Marinuota silkė

Gaminimo laikas
750 min.
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Marinuota silkė Žingsnis 1
Silkę supjaustykite filė, išimkite kaulus. Silkę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada supjaustykite pusžiedžiais. Išimkite ir gerai išplaukite 0,5 l talpos stiklainius ir polietileninius dangtelius.

Žingsnis 2

Marinuota silkė Žingsnis 2
Išvirkite silkės marinatą. Į puodą sudėkite lauro lapą, juoduosius pipirus, cukrų, druską, actą ir augalinį aliejų. Įpilkite vandens ir viską išmaišykite. Uždėkite puodą ant ugnies, leiskite turiniui užvirti ir virkite 2-3 minutes. Įsitikinkite, kad druska ir cukrus visiškai ištirpo. Išjunkite ugnį ir leiskite marinatui visiškai atvėsti.

Žingsnis 3

Marinuota silkė Žingsnis 3
Sudėkite silkę į marinatą. Paimkite 0,5 l talpos stiklainį ir atsargiai sudėkite į jį silkę bei svogūnus. Supilkite marinatą į stiklainį ir uždarykite dangteliu. Laikykite šaldytuve 12 valandų.

Žingsnis 4

Marinuota silkė Žingsnis 4
Prieš patiekdami sudėkite silkę ir svogūnus į lėkštę, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir apibarstykite jais žuvį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptai su silkė

Kategorijos