Publikavimo data: 2023-09-16
Marinuoti agurkai
Žingsnis 1
Prieš marinuodami agurkus 2 valandas pamirkykite vėsiame vandenyje ir gerai nuplaukite. Gerai nuplaukite krapų, serbentų ir vyšnių lapus ir nuskalaukite vandens perteklių. Nulupkite ir nuplaukite česnakus.
Žingsnis 2
Paruoškite maistą. Supjaustykite česnaką griežinėliais. Nupjaukite agurkų galiukus. Į kiekvieną stiklainį po lygiai sudėkite lauro lapą, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius, gvazdikėlius, serbentų ir vyšnių lapus, krapų šakeles. Išdėliokite agurkus stiklainiuose: stambius vaisius dėkite vertikaliai, o smulkius išdėliokite bet kokia tvarka.
Žingsnis 3
Marinuokite agurkus. Užvirkite 1 litrą vandens. Užpilkite stiklainius su agurkais verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir actą. Maišykite, kol ingredientai ištirps, ir virkite 3 minutes. Išpilkite skystį iš stiklainių, o į stiklainius supilkite verdantį sūrymą. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite juos aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Prie bulvių puikiai tiks traškūs marinuoti agurkai. Marinuotus agurkus sudėkite į medinę lėkštę ir patiekite su virtomis bulvėmis.
Kategorijos