Marinuoti agurkai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Marinuoti agurkai

Gaminimo laikas
180 min.
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti agurkai Žingsnis 1
Prieš marinuodami agurkus 2 valandas pamirkykite vėsiame vandenyje ir gerai nuplaukite. Gerai nuplaukite krapų, serbentų ir vyšnių lapus ir nuskalaukite vandens perteklių. Nulupkite ir nuplaukite česnakus.

Žingsnis 2

Marinuoti agurkai Žingsnis 2
Paruoškite maistą. Supjaustykite česnaką griežinėliais. Nupjaukite agurkų galiukus. Į kiekvieną stiklainį po lygiai sudėkite lauro lapą, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius, gvazdikėlius, serbentų ir vyšnių lapus, krapų šakeles. Išdėliokite agurkus stiklainiuose: stambius vaisius dėkite vertikaliai, o smulkius išdėliokite bet kokia tvarka.

Žingsnis 3

Marinuoti agurkai Žingsnis 3
Marinuokite agurkus. Užvirkite 1 litrą vandens. Užpilkite stiklainius su agurkais verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir actą. Maišykite, kol ingredientai ištirps, ir virkite 3 minutes. Išpilkite skystį iš stiklainių, o į stiklainius supilkite verdantį sūrymą. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite juos aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Marinuoti agurkai Žingsnis 4
Prie bulvių puikiai tiks traškūs marinuoti agurkai. Marinuotus agurkus sudėkite į medinę lėkštę ir patiekite su virtomis bulvėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai

Kategorijos