Marinuoti agurkai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-16

Marinuoti agurkai

Gaminimo laikas
180 min.
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti agurkai Žingsnis 1
Prieš marinuodami agurkus 2 valandas pamirkykite vėsiame vandenyje ir gerai nuplaukite. Gerai nuplaukite krapų, serbentų ir vyšnių lapus ir nuskalaukite vandens perteklių. Nulupkite ir nuplaukite česnakus.

Žingsnis 2

Marinuoti agurkai Žingsnis 2
Paruoškite maistą. Supjaustykite česnaką griežinėliais. Nupjaukite agurkų galiukus. Į kiekvieną stiklainį po lygiai sudėkite lauro lapą, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius, gvazdikėlius, serbentų ir vyšnių lapus, krapų šakeles. Išdėliokite agurkus stiklainiuose: stambius vaisius dėkite vertikaliai, o smulkius išdėliokite bet kokia tvarka.

Žingsnis 3

Marinuoti agurkai Žingsnis 3
Marinuokite agurkus. Užvirkite 1 litrą vandens. Užpilkite stiklainius su agurkais verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir actą. Maišykite, kol ingredientai ištirps, ir virkite 3 minutes. Išpilkite skystį iš stiklainių, o į stiklainius supilkite verdantį sūrymą. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite juos aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Marinuoti agurkai Žingsnis 4
Prie bulvių puikiai tiks traškūs marinuoti agurkai. Marinuotus agurkus sudėkite į medinę lėkštę ir patiekite su virtomis bulvėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos