Marinuotos midijos receptas pagrindine nuotrauka

Marinuotos midijos receptas

Midijos garsėja švelnia ir saldaus skonio mėsa. Midijos laikomos dietiniu produktu, turinčiu daugiau baltymų nei jautiena. Todėl jos rekomenduojamos tiek kovojantiems su viršsvoriu, tiek norintiems priaugti raumenų masės. Dažniausiai midijos kepamos ir troškinamos, o tada patiekiamos su garnyru arba dedamos į salotas. Tačiau jei norisi ko nors aštresnio ir pikantiškesnio, midijas taip pat galima marinuoti su citrinos sultimis, prieskoniais ir actu.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, maisto priedai, soja
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)
Balti sportbačiai

Žingsnis 1

Marinuotos midijos receptas Žingsnis 1
Perkelkite midijas iš pakuotės į sietelį ir gerai nuplaukite šaltu vandeniu. Leiskite midijoms 15 minučių nusausėti. Nuplaukite citriną, perpjaukite ją į 2-3 dalis ir išspauskite iš kiekvienos jų sultis. Sultis perkoškite per smulkų sietelį, kad sultyse neliktų minkštimo ir sėklų. Nuplaukite petražolių žiedelius po tekančiu vandeniu, juos nuskalaukite ir smulkiai supjaustykite. Paruoškite švarų stiklainį su dangteliu marinavimui. Patarimas: kad midijos išliktų geresnės formos, prieš marinavimą geriau jų visiškai neatšildyti.

Žingsnis 2

Marinuotos midijos receptas Žingsnis 2
Sumaišykite ir pasūdykite marinatą. Puode ar prikaistuvyje sumaišykite sojų padažą, stalo actą ir 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Suberkite cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada į marinatą įmeskite lauro lapą, pipirų grūdelius ir gvazdikėlius.

Žingsnis 3

Marinuotos midijos receptas Žingsnis 3
Marinuokite midijas. Sudėkite midijas į puodą su marinatu. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite ne ilgiau kaip 1 minutę. Nukelkite puodą nuo viryklės, į midijas supilkite citrinos sultis ir petražoles ir viską išmaišykite. Leiskite midijoms 15 minučių pastovėti marinate uždengtoms dangčiu.

Žingsnis 4

Marinuotos midijos receptas Žingsnis 4
Perkelkite midijas į stiklainį. Perkelkite midijas iš puodo į švarų ir sausą stiklainį kartu su pipirų grūdeliais ir gvazdikėliais. Iš marinato išimkite lauro lapą ir užpilkite skystį ant midijų stiklainyje. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, uždarykite stiklainį dangteliu ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Palikite moliuskus 12 valandų. Marinuotas midijas laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip tris dienas.

Žingsnis 5

Marinuotos midijos receptas Žingsnis 5
Marinuotos midijos dažniausiai vartojamos salotose, tačiau jas galite patiekti kartu su garnyru. Į lėkštę įdėkite virtų ryžių, sudėkite midijas, pabarstykite smulkiai pjaustytais krapais ir patiekite su taure baltojo vyno.
Raktiniai žodžiai
konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, Islandija, žalumynų sezonas, jūros gėrybių užkandžiai, naujametiniai užkandžiai, sojų padažo patiekalai, receptų knyga