Medaus koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Medaus koldūnai

Medaus kovriška - senas rusiškas skanėstas, t. y. pyragas iš meduolinės tešlos. Pavadinimas kilęs iš žodžio "kovriga", kuris reiškia "viso grūdo duona". Viena iš pagrindinių tešlos sudedamųjų dalių yra medus, todėl Rusijoje tokie kepiniai dar buvo vadinami medaus plokštainiu. Neretai į kovrižą dedama riešutų ir džiovintų vaisių, taip pat ji supjaustoma į kelias plonas pluteles ir aptepama uogiene arba želė. Klasikinis medaus koldūnas yra paprastas ir skanus skanėstas prie arbatos.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
328 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
62 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.76/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Medaus koldūnai Žingsnis 1
Nedideliame puodelyje arba dubenėlyje sumaišykite vandenį, sviestą, medų ir cukrų. Viską išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mišinį nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Konsistencija turi tapti vientisa. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir atvėsinkite, kad būtų šiek tiek šiltas.

Žingsnis 2

Medaus koldūnai Žingsnis 2
Į atvėsusį medaus ir cukraus mišinį suberkite cinamoną ir išmaišykite. Supilkite 250 g persijotų miltų ir šaukštelį kepimo miltelių. Užminkykite elastingą tešlą. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių.

Žingsnis 3

Medaus koldūnai Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio stačiakampį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos tešlą.

Žingsnis 4

Medaus koldūnai Žingsnis 4
Kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Norėdami patikrinti, ar pyragas jau paruoštas, pradurkite jį dantų krapštuku. Jei dantų krapštukas sausas, koldūnai paruošti.

Žingsnis 5

Paruoštą koldūną supjaustykite griežinėliais. Patiekdami apibarstykite koldūnus cukraus pudra ir apšlakstykite medumi. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos