Publikavimo data: 2024-09-17
Medaus koldūnai
Medaus kovriška - senas rusiškas skanėstas, t. y. pyragas iš meduolinės tešlos. Pavadinimas kilęs iš žodžio "kovriga", kuris reiškia "viso grūdo duona". Viena iš pagrindinių tešlos sudedamųjų dalių yra medus, todėl Rusijoje tokie kepiniai dar buvo vadinami medaus plokštainiu. Neretai į kovrižą dedama riešutų ir džiovintų vaisių, taip pat ji supjaustoma į kelias plonas pluteles ir aptepama uogiene arba želė. Klasikinis medaus koldūnas yra paprastas ir skanus skanėstas prie arbatos.
Žingsnis 1
Nedideliame puodelyje arba dubenėlyje sumaišykite vandenį, sviestą, medų ir cukrų. Viską išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mišinį nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Konsistencija turi tapti vientisa. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir atvėsinkite, kad būtų šiek tiek šiltas.
Žingsnis 2
Į atvėsusį medaus ir cukraus mišinį suberkite cinamoną ir išmaišykite. Supilkite 250 g persijotų miltų ir šaukštelį kepimo miltelių. Užminkykite elastingą tešlą. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio stačiakampį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos tešlą.
Žingsnis 4
Kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Norėdami patikrinti, ar pyragas jau paruoštas, pradurkite jį dantų krapštuku. Jei dantų krapštukas sausas, koldūnai paruošti.
Žingsnis 5
Paruoštą koldūną supjaustykite griežinėliais. Patiekdami apibarstykite koldūnus cukraus pudra ir apšlakstykite medumi. Gero apetito!
Kategorijos