Publikavimo data: 2023-12-24
Melionų bandelės receptas
Melionų bandelės - tai japoniška saldi duona, vadinama Melon Pan, populiari Taivane, Kinijoje ir Lotynų Amerikoje. Jos gaminamos iš paprastos tešlos, ant viršaus uždengtos sausainių kepiniu. Pagal klasikinį receptą tešla neturi melionų skonio, su melionų derliumi ją sieja tik išvaizda. Tačiau šiuolaikiniai virėjai neseniai į kepinius pradėjo dėti melionų aromatų. Taip pat yra variantų su šokoladu, klevų sirupu, plakta grietinėle ir karamele.
Žingsnis 1
Išmatuokite reikiamą produktų kiekį, patogiai išdėliokite juos ant darbo stalo. Persijokite miltus per sietelį. Pieną atskieskite vandeniu ir pašildykite. Paruoškite maistinę plėvelę ir pergamentinį popierių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį, sumaišykite su cukrumi, mielėmis ir druska. Nuolat maišydami dalimis supilkite pieną ir vandenį. Tada supilkite sviestą ir išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite indą maistine plėvele ir rankšluosčiu. Palikite patalpoje be skersvėjo 60 minučių, kad tešla pakiltų.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sudėkite sviestą ir cukrų, išsukite, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite elastingą tešlą, iškočiokite į dešrelę, padalykite į 12 vienodo dydžio gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio padarykite rutuliuką ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suformuokite bandeles ir iškepkite. Iš mielinės tešlos padarykite 12 rutuliukų. Iš viršaus iškočiokite apskritimus ir ant jų uždėkite mielinius rutuliukus. Užspauskite viršaus kraštus ir užspauskite, palikdami nedidelę angą viršuje. Padarykite tinklelį ant ruošinio paviršiaus, apvoliokite bandeles cukruje. Padėkite bandeles ant pergamentinio popieriaus ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 5
Melionų bandelės gali būti patiekiamos karštos arba šaltos.
Kategorijos