Publikavimo data: 2023-12-24
Mėsos duona receptas
Duona iš maltos mėsos yra sotus karštas patiekalas, kuriuo galite nustebinti svečius prie šventinio stalo arba paruošti šeimos vakarienei. Prie šios "duonos" tiks bet koks garnyras ir daržovių troškinys. Pats patiekalas, sultingas ir sotus, lengvai pakeis visą valgį. Patiekalo skonį galite padaryti sotesnį, švelnesnį ar sultingesnį pasirinkdami maltą mėsą. Derinkite įvairių rūšių mėsos faršą arba naudokite jautieną, vištieną ar kiaulieną.
Žingsnis 1
Iš anksto paruoškite atitirpintą maltą mėsą. Jautienos ir kiaulienos faršą galite sumaišyti lygiomis dalimis.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Perkelkite maltą mėsą į atskirą indą. Į ją įmuškite kiaušinį, įpilkite pomidorų pastos, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius ir pieną. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite smulkintų arba šviežių žolelių, paprikos arba džiovintų bazilikų. Gautą mėsos pagrindą perkelkite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Išklodami formą, jei masė per daug lipni prie rankų, padėkite sau vandens.
Žingsnis 4
Kepkite orkaitėje 180 ℃ temperatūroje 35-40 minučių.Kad plutelė paruduotų, likus 5-10 minučių iki kepimo aptepkite maltinukų viršų trupučiu kečupo.
Žingsnis 5
Supjaustykite paruoštą maltinukų duoną riekelėmis ir išdėliokite lėkštėse, kad galėtumėte patiekti. Viršų papuoškite smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 6
Patiekite padažus atskiruose indeliuose, pavyzdžiui, kečupą, majonezą ar grietinėlės padažą, kurie tinka prie patiekalo.
Kategorijos