Publikavimo data: 2023-12-24
Mėsos kukuliai su daržovėmis receptas
Keptuvėje paruošti mėsos kukuliai su daržovėmis yra paprasti, sotūs ir skanūs! Šis patiekalas nuostabus tuo, kad jį galima patiekti vieną arba su bet kokiu garnyru. Spalvingos daržovės ir kreminis pomidorų padažas padaro patiekalą ne tik skanų, bet ir gražų. Pagrindiniai jo ingredientai yra malta mėsa, šaldytos mišrios daržovės, pomidorų pasta ir grietinėlė. Paprasčiau būti negali!
Žingsnis 1
Išmatuokite visus reikiamus ingredientus. Mėsos kukuliams galite naudoti bet kokį faršą: naminį, jautienos, vištienos ar kalakutienos. Prieskonius naudokite pagal savo skonį: tai gali būti mėsos ar vištienos prieskoniai, sausos prieskoninės žolelės, rozmarinas, paprika, ciberžolė arba tiesiog pipirai ir druska.
Žingsnis 2
Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Taip pat galite susmulkinti česnako skiltelę. Įmaišykite maltą mėsą, geriausia atšaldytą, tik su mėsa!
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus ir kepkite juos augaliniame aliejuje apie 5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite daržovių mišinį į apkeptus kotletukus ir užpilkite švariu vandeniu. Vietoj vandens naudokite daržovių arba mėsos sultinį. Taip patiekalas bus dar skanesnis.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite, kad ji ištirptų vandenyje. Taip pat galite pridėti prieskonių pagal savo skonį.
Žingsnis 6
Supilkite grietinėlę į padažą ir atsargiai išmaišykite. Palikite mėsos kukuliams dar 5-7 minutes. Padažas turėtų sutirštėti. Jei padažas rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus, kad neutralizuotumėte rūgštingumą.
Žingsnis 7
Mėsos kukuliai su daržovėmis paruošti.
Žingsnis 8
Patiekite mėsos kukulius apibarstytus smulkintais žalumynais. Gero apetito.
Kategorijos