Publikavimo data: 2023-12-24
Mėsos vafliai receptas
Keptuvėje kepami vafliai su malta mėsa - greitas, skanus ir patogus užkandis. Vafliai tarnauja kaip duona, todėl iš jų gaunamas išbaigtas sumuštinis. Vafliai su faršu tešloje kepami iš abiejų pusių augaliniame aliejuje keptuvėje. Mėsos vafliams galite rinktis bet kokią maltą mėsą savo nuožiūra. Tai gali būti vištienos, kiaulienos, jautienos arba kalakutienos maltiniai. Geriausias variantas - naminė malta mėsa iš mėsos gabalo. Turėtumėte būti atsargūs su mėsa: rinkitės šviežią, kokybišką, be pašalinių kvapų.
Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, suberkite vanilę ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Miltus supilkite į kiaušinių ir grietinės mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite vaflius. Įjunkite vaflinę ir įkaitinkite ją. Patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu supilkite tešlą, išlyginkite ją, uždarykite dangtį ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vaflius padėkite atvėsti ant lėkštės.
Žingsnis 4
Kol vafliai aušta, paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, vieną kiaušinį, svogūną ir česnaką. Viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius ir augalinį aliejų ir lengvai suplakite. Nuolat maišydami dalimis supilkite miltus. Mišinys turi būti skystos grietinės konsistencijos. Tirštumą sureguliuokite įberdami daugiau miltų arba atskieskite virintu vandeniu.
Žingsnis 6
Kepkite vaflius tešloje. Supjaustykite vaflius mažais kvadratėliais. Kiekvienam kotletui reikės dviejų kvadratėlių. Ant vieno kvadratėlio dėkite 2 valgomuosius šaukštus maltos mėsos ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Sandariai uždenkite antruoju kvadratėliu. Įmerkite į tešlą. Kepkite įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami į lėkštę sudėkite žalių salotų lapus, ant jų išdėliokite kotletus, o šone uždėkite vyšninių pomidorų.
Kategorijos