Publikavimo data: 2023-12-24
Midijos padaže receptas
Šiam receptui reikia nusipirkti midijų su kiautais. Norėdami jas atidaryti, šiek tiek pavirkite baltame sausame vyne. Neatidarytas midijas reikės išmesti. Iš virimo metu susidariusio skysčio išvirkite padažą. Svieste reikia pakepinti svogūnus ir česnakus, įberti šiek tiek miltų, kad padažas sutirštėtų, ir sultinį. Prieš patiekdami į midijas įberkite smulkintų petražolių. Tai bus puikus prancūziško stiliaus užkandis.
Žingsnis 1
Atšildykite midijas, nuplaukite jas. Nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite petražoles.
Žingsnis 2
Sudėkite midijas į dubenį, užpilkite jas pasūdytu vandeniu. Palikite 15 minučių. Nusausinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite midijas į puodą. Supilkite vyną ir uždenkite dangčiu. Užvirkite ir virkite 5 minutes. Gautą skystį supilkite į stiklinę.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir kepkite 3 minutes. Suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite 1/4 puodelio midijų skysčio. Padažą virkite, kol sutirštės, apie 3-5 minutes, nuolat maišydami. Į padažą sudėkite midijas ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Patiekite midijas padaže su smulkintomis petražolėmis ir citrinos skiltele.
Kategorijos