Midijos padaže receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-12-24

Midijos padaže receptas

Šiam receptui reikia nusipirkti midijų su kiautais. Norėdami jas atidaryti, šiek tiek pavirkite baltame sausame vyne. Neatidarytas midijas reikės išmesti. Iš virimo metu susidariusio skysčio išvirkite padažą. Svieste reikia pakepinti svogūnus ir česnakus, įberti šiek tiek miltų, kad padažas sutirštėtų, ir sultinį. Prieš patiekdami į midijas įberkite smulkintų petražolių. Tai bus puikus prancūziško stiliaus užkandis.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Moliuskai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Midijos padaže receptas Žingsnis 1
Atšildykite midijas, nuplaukite jas. Nulupkite svogūną ir česnaką. Nuplaukite petražoles.

Žingsnis 2

Midijos padaže receptas Žingsnis 2
Sudėkite midijas į dubenį, užpilkite jas pasūdytu vandeniu. Palikite 15 minučių. Nusausinkite.

Žingsnis 3

Midijos padaže receptas Žingsnis 3
Sudėkite midijas į puodą. Supilkite vyną ir uždenkite dangčiu. Užvirkite ir virkite 5 minutes. Gautą skystį supilkite į stiklinę.

Žingsnis 4

Midijos padaže receptas Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir kepkite 3 minutes. Suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Midijos padaže receptas Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite 1/4 puodelio midijų skysčio. Padažą virkite, kol sutirštės, apie 3-5 minutes, nuolat maišydami. Į padažą sudėkite midijas ir išmaišykite.

Žingsnis 6

Midijos padaže receptas Žingsnis 6
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Patiekite midijas padaže su smulkintomis petražolėmis ir citrinos skiltele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos