Publikavimo data: 2023-12-24
Midijos su česnakais receptas
Midijos su česnakais - puikus karštas ar šaltas užkandis tiems, kurie pavargo nuo sunkių mėsos ir paukštienos patiekalų ir ieško lengvo užkandžio prie garnyrų. Midijos puikiai dera su daržovių troškiniu, makaronais ar ryžių garnyru. Šiose jūrų gėrybėse yra mažai kalorijų ir daug natrio, baltymų bei riebalų rūgščių. Midijos puikiai dera su įvairiais padažais ir prieskoniais, kad atitiktų visus skonius.
Žingsnis 1
Kad būtų patogiau, iš anksto paruoškite atitirpintą midijų mėsą ir kitus patiekalus ant stalo.
Žingsnis 2
Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užpilkite midijas vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies. Pagal skonį įberkite prieskonių.
Žingsnis 3
Užvirinkite midijas.Įpilkite 1 šaukštelį alyvuogių arba augalinio aliejaus, susmulkintą česnaką ir sojų padažą. Palikite po dangčiu ant silpnos ugnies dar 3-5 min.
Žingsnis 4
Išmeskite midijas su česnakais į koštuvą. Paruoškite lengvą garnyrą iš virtų ryžių ir šviežių žolelių. Į lėkštę sudėkite ryžius ir midijas, ant viršaus uždėkite porą šakelių kalendros, krapų arba petražolių.
Žingsnis 5
Pagal skonį galite įpilti šiek tiek granatų padažo, sezamo sėklų arba balzaminio padažo.
Kategorijos