Publikavimo data: 2023-12-24
Moliūgų keksiukai receptas
Moliūgų keksiukai - puikus skanėstas mėgstantiems kepti namuose. Šis desertas yra vidutiniškai saldaus skonio, malonaus aromato ir būdingos ryškiai oranžinės spalvos. Kad desertas būtų švelnesnis, į jį dedama ne moliūgo gabalėlių, o tyrės. Siūloma dėti sultenių, tačiau galima dėti ir kitų skanėstų - pavyzdžiui, šokolado ar cukruotų vaisių.
Žingsnis 1
Moliūgą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite. Taip pat pasiruoškite gilų dubenį, mikserį, plaktuvą ir keksiukų formeles.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti maistą. Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite trintuvu, kad gautųsi tyrė. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vaniliną, tada gerai išplakite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Į kiaušinių masę sudėkite sviestą ir grietinę, išmaišykite. Tada sudėkite sultenes, moliūgų tyrę, miltus ir kepimo miltelius, vėl išmaišykite. Į paruoštą tešlą supilkite augalinį aliejų. Dar kartą kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Paruoškite keksiukus. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Po to moliūgų tešlą perkelkite į specialias formeles. Kai orkaitė įkaista, įdėkite į ją būsimus keksiukus. Kepkite desertą 20-25 minutes.
Žingsnis 5
Aromatizuotus moliūgų keksiukus apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos