Moliūgų vafliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2023-09-12

Moliūgų vafliai

Gaminimo laikas
40 min.
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų vafliai Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, užpilkite vandeniu. Į atskirą dubenį supilkite cukrų. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Patarimas: norėdami pagreitinti gaminimo laiką, parduotuvėje galite nusipirkti gatavos konservuotos moliūgų tyrės.

Žingsnis 2

Moliūgų vafliai Žingsnis 2
Paruoškite moliūgų tyrę. Puodą statykite ant vidutinės ugnies ir virkite moliūgą, kol jis suminkštės. Paprastai tai trunka apie 20 minučių. Perkelkite moliūgą į atskirą dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti, tada mikseriu susmulkinkite jį į tyrę. Jei neturite mikserio, galite moliūgą sutarkuoti smulkia tarka arba sumalti trintuve.

Žingsnis 3

Moliūgų vafliai Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius, vaniliną ir cukrų, išplakite iki vientisos masės. Įsitikinkite, kad moliūgų tyrė ir sviestas atvėso, sudėkite juos į tešlą ir supilkite kambario temperatūros pieną. Vėl kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, kol tolygiai susimaišys, persijokite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Moliūgų vafliai Žingsnis 4
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę, patepkite vaflinė augaliniu aliejumi ir sudėkite tešlą. Kad gautumėte nedidelius tvarkingus vaflius, vienam vafliui reikės 1-2 valgomųjų šaukštų tešlos, priklausomai nuo vaflinės dydžio. Kepkite vaflius, kol jie iškeps, paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 5 min. galite eksperimentuoti su vaflinės kepimo laipsniu, palikdami juos kepti šiek tiek ilgiau. Jei gaminate dietinį vaflių variantą, galite juos patiekti su neriebia grietine arba graikišku jogurtu.

Žingsnis 5

Moliūgų vafliai Žingsnis 5
Išdėliokite moliūgų vaflius ant lėkštės ir ant viršaus užberkite šiek tiek plaktos grietinėlės, uogų ar vaisių gabalėlių. Arba išdėliokite juos ratu ir pamirkykite vaflius kondensuotame piene arba meduje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos