Publikavimo data: 2023-09-12
Moliūgų vafliai
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, užpilkite vandeniu. Į atskirą dubenį supilkite cukrų. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Patarimas: norėdami pagreitinti gaminimo laiką, parduotuvėje galite nusipirkti gatavos konservuotos moliūgų tyrės.
Žingsnis 2
Paruoškite moliūgų tyrę. Puodą statykite ant vidutinės ugnies ir virkite moliūgą, kol jis suminkštės. Paprastai tai trunka apie 20 minučių. Perkelkite moliūgą į atskirą dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti, tada mikseriu susmulkinkite jį į tyrę. Jei neturite mikserio, galite moliūgą sutarkuoti smulkia tarka arba sumalti trintuve.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius, vaniliną ir cukrų, išplakite iki vientisos masės. Įsitikinkite, kad moliūgų tyrė ir sviestas atvėso, sudėkite juos į tešlą ir supilkite kambario temperatūros pieną. Vėl kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, kol tolygiai susimaišys, persijokite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę, patepkite vaflinė augaliniu aliejumi ir sudėkite tešlą. Kad gautumėte nedidelius tvarkingus vaflius, vienam vafliui reikės 1-2 valgomųjų šaukštų tešlos, priklausomai nuo vaflinės dydžio. Kepkite vaflius, kol jie iškeps, paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 5 min. galite eksperimentuoti su vaflinės kepimo laipsniu, palikdami juos kepti šiek tiek ilgiau. Jei gaminate dietinį vaflių variantą, galite juos patiekti su neriebia grietine arba graikišku jogurtu.
Žingsnis 5
Išdėliokite moliūgų vaflius ant lėkštės ir ant viršaus užberkite šiek tiek plaktos grietinėlės, uogų ar vaisių gabalėlių. Arba išdėliokite juos ratu ir pamirkykite vaflius kondensuotame piene arba meduje.
Kategorijos