Publikavimo data: 2023-09-16
Naminiai čeburekai
Žingsnis 1
Kiaulieną ir jautieną nuplaukite ir išvalykite nuo plėvelės ar riebalų pertekliaus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: miltus išsijokite ant stalo, padarykite juose duobutę ir supilkite vandenį su jame ištirpinta druska ir cukrumi. Įpilkite augalinio aliejaus, degtinės ir pradėkite minkyti tešlą.
Žingsnis 3
Lengvai išminkykite tešlą, uždenkite ją skudurėliu ir palikite kuriam laikui. Po kurio laiko vėl lengvai išminkykite ir vėl palikite. Šias manipuliacijas pakartokite dar du kartus.
Žingsnis 4
Paruoškite faršą: kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale, sudėkite smulkintą svogūną, smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pasūdykite ir papipirinkite maltą mėsą, tada ją praskieskite pienu, kol taps pusiau skysta. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu ir lėkštute ar lėkštute išpjaukite 15 cm apskritimus.
Žingsnis 7
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos, užlenkite kraštus ir gerai užspauskite. Tešlos kraštus apjuoskite rėmeliu, prispausdami šakute prie tešlos. Kad maltinukai nepriliptų prie šaukšto, lengvai sudrėkinkite jį šaltu vandeniu.
Žingsnis 8
Kepkite čeburekus keptuvėje arba keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol paruduos. Patiekite šiltus.
Kategorijos