Publikavimo data: 2023-12-24
Naminiai makaronai carbonara receptas
Carbonara - tai itališki makaronai su šonine, užkariavę daugelio žmonių širdis visame pasaulyje. Šiandien ji patiekiama beveik kiekviename restorane, tačiau norint pasimėgauti makaronais nebūtina išeiti iš namų. Svarbiausia - gauti tinkamų ingredientų. Tradiciškai carbonara gaminami iš spagečių, kiaušinių, šoninės ir parmezano. Tačiau dažnai dedama ir grietinėlės, dėl kurios patiekalas tampa dar skanesnis!
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką. Išmatuokite reikiamą maisto kiekį. Vietoj šoninės galite
Žingsnis 2
Šoninę supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio juostelėmis.
Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite parmezaną.
Žingsnis 4
Atskirkite trynius nuo baltymų.
Žingsnis 5
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę ir parmezaną.
Žingsnis 6
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Įdėkite spagečius į verdantį vandenį ir virkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jie bus al dente, t. y. šiek tiek standūs. Jei makaronus ruošiate tiesiogiai valgyti, o ne laikyti, jų nereikia nuplauti, nes priešingu atveju išplausite visą skonį ir krakmolą, dėl kurio makaronai sugeria padažą.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Pakepinkite česnaką, kol jis bus susmulkintas.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite šoninę ir ją apkepkite.
Žingsnis 10
Į šoninę sudėkite virtus spagečius.
Žingsnis 11
Iš karto po makaronų į keptuvę sudėkite kiaušinių trynių mišinį, parmezaną ir grietinėlę. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Viską atsargiai išmaišykite mentele arba žnyplėmis. Sūris turėtų išsilydyti, o padažas tapti vientisas. Virkite dar 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami. Palaukite, kol padažas šiek tiek sutirštės ir pradės padengti spagečius ir šoninę. Nuimkite nuo ugnies. Paragaukite. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 12
Makaronai carbonara paruošti! Patiekite papuošę žolelėmis ir apibarstę tarkuotu parmezanu.
Žingsnis 13
Makaronus patiekite su tarkuotu parmezanu rozetėje arba specialioje parmezano gaminimo priemonėje.
Kategorijos