Visi kartais mėgstame valgyti nesveiką, bet labai skanų greitąjį maistą: bulvytes su sūrio padažu, pieno kokteilius, mėsainius. Šiandien siūlome niekur neiti, o patiems pasigaminti mėsainį. Jį paruošti nėra sunku, o skonis ir kokybė tikrai pranoks bet kokį pirktinį variantą.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką bei nuplaukite pomidorą. Taip pat nuplaukite salotų lapus ir
Žingsnis 2
Maltą jautieną sudėkite į gilų dubenį. Pusę svogūno susmulkinkite ir sudėkite į maltą mėsą, išspauskite arba sutarkuokite česnaką. Į maltą mėsytę įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Tobulam mėsainio paplotėliui nereikia jokių prieskonių, išskyrus druską ir pipirus. Svogūnų ir česnakų net nereikia dėti, nuo to kepsnys nepablogės. Ir tikrai nenorėsite į jį dėti duonos.
Žingsnis 3
Kruopščiai išmaišykite faršą ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad faršas geriau susiformuotų ir neliptų prie rankų.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite kitus ingredientus. Pomidorą supjaustykite maždaug 5-8 mm storio apskritimais, o likusią pusę svogūno - žiedais. Sūrį supjaustykite 2 mm storio griežinėliais; galite naudoti įprastą "Kostroma" ar olandišką sūrį arba lydytą sūrį kvadratėliais.
Žingsnis 5
Iš šaldytuvo išimkite atšaldytą faršą. Iš jos suformuokite du apvalius arba atsitiktinės formos paplotėlius, naudodami specialią mėsainių paplotėlių formą arba metalinį žiedą, jei turite. Taip gausite idealiai apvalius kepsnelius.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir kepkite jautienos kotletus ant vidutinės ugnies maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite jautienos kotletus dar 3 minutes.
Žingsnis 7
Mėsainių bandeles perpjaukite išilgai per pusę.Pasirinktinai galite jas išdžiovinti ant sausos keptuvės, kad taptų traškios.
Žingsnis 8
Apatines bandelių puses patepkite kečupu, o viršutines - majonezu.
Žingsnis 9
Ant kečupo sudėkite salotų lapus, pomidorus ir svogūnų žiedus.
Žingsnis 10
Iškeptus kotletus sudėkite ant daržovių.
Žingsnis 11
Ant paplotėlių uždėkite sūrio griežinėlių. Nuo kepimo karščio sūris šiek tiek išsilydys, todėl mėsainiai taps dar skanesni.
Žingsnis 12
Viską uždenkite viršutinėmis bandelių pusėmis. Burgeriai paruošti! Mėgaukitės. Burgerius smeikite dideliais mediniais iešmais arba kiniškomis lazdelėmis. Taip jie nesubyrės ir bus lengvai valgomi.