Publikavimo data: 2025-08-18
Nealkoholinis mojito su soda.
Kuba laikoma mojito gimimo vieta. Šis gėrimas buvo išrastas XIX a. pradžioje ir buvo ruošiamas iš lengvo romo ir mėtų lapelių. Manoma, kad mojito buvo mėgstamiausias Ernesto Hemingvėjaus kokteilis. Šiuolaikiniai barmenai sugalvojo daugybę gėrimo versijų - sąlyginai jas galima skirstyti į mažai alkoholines ir nealkoholines. Jei nerandate šviežių mėtų, galite naudoti džiovintas mėtas arba pakeisti jas bet kokia aromatine žolele, pavyzdžiui, baziliku.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite citrusiniais vaisiais. Vieną laimą perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Antrąjį citrusinį supjaustykite plonais griežinėliais, kelis griežinėlius atidėkite patiekimui, o likusius apibarstykite cukrumi. Įdėkite džiovintų mėtų ir palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kokteilį. Išdėliokite laimo skilteles stiklinėse, supilkite obuolių ir laimo sultis, supilkite "Sprite".
Kategorijos