Šiuos sausainius mama man kepdavo nuo vaikystės. Dabar ji juos gamina kartu su mano dukra Nika. Receptu pasidalijo kanalo "Labas, aš Nika!" autorė.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis spėtų suminkštėti. Vištienos kiaušiniai taip pat turėtų būti kambario temperatūros. Būtinai persijokite kvietinius miltus, kad juose atsirastų deguonies.
Žingsnis 2
Į indą siųskite minkštą sviestą, grietinę, kepimo sodą, kiaušinius ir cukrų arba saldiklį, kuris nebijo terminio apdorojimo.
Žingsnis 3
Supilkite visus miltus. Kadangi miltai skiriasi, jų gali prireikti daugiau arba mažiau, nei nurodyta recepte, todėl vadovaukitės tešlos konsistencija.
Žingsnis 4
Užminkykite tirštą, elastingą, šiek tiek lipnią tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir išminkykite maišytuvu, naudodami specialius priedus, arba rankomis.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į dvi nevienodas dalis ir sudėkite į maišelius arba suvyniokite į maistinę plėvelę. 1/4 tešlos reikės pyrago viršui, o likusios - pagrindui.Maišelius su tešla įdėkite į šaldiklį 1 valandai. Jei planuojate pyragą kepti vėliau, įdėkite tešlą tik į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Iš šaldiklio išimkite didelį tešlos gabalą. Sutarkuokite jį ant didelės tarkos, paskleiskite ant kepimo skardos, arba iškočiokite. kad pyragas nepriliptų, galite patepti skardą gabalėliu sviesto.
Žingsnis 7
Ant viršaus uždėkite uogienės. Aš naudojau serbentų uogienę, bet tinka bet kokia saldžiarūgštė uogienė, džemas ar džemas, jei tik jis tirštas.
Žingsnis 8
Iš šaldiklio išimkite mažesnį tešlos gabalėlį. Stambia tarka sutarkuokite jį ant viršaus, padengdami visą pyrago paviršių.Kepimo skardą su pyragu siųskite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinį "įdegį".
Žingsnis 9
Išimkite kepinius iš orkaitės ir palaukite, kol jie visiškai atvės. Dabar supjaustykite kvadratėliais, rombeliais, stačiakampiais arba trikampiais. Kai viršutinis tešlos sluoksnis lengvai paruduos, patikrinkite, ar tešla iškepusi, keliose vietose pradurdami ją mediniu iešmeliu. Jei iešmelis išlenda sausas, formą (arba kepimo skardą) galite išimti iš orkaitės.