Publikavimo data: 2023-09-18
Orkaitėje iškepta visa lašiša
Žingsnis 1
Nuo lašišos pašalinkite žvynus, atidarykite pilvą ir išimkite vidurius, išpjaukite žiaunas. Žuvį kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir morkas. Nuplaukite citriną. Kruopščiai nuplaukite petražoles po šaltu vandeniu ir nuskalaukite. Keletą petražolių šakelių atidėkite papuošimui. Paruoškite foliją kepimui.
Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Aštriu peiliu vienoje ir kitoje lašišos pusėje padarykite išilginius pjūvius, neperpjaudami stuburo. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus ir džiovintas žoleles. Jais įtrinkite visas žuvies puses, taip pat ir vidų. Padėkite lašišą į šaldytuvą marinuotis 1 valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves ir įdarykite lašišą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - apskritimais. Iš petražolių pašalinkite kotelius ir peiliu susmulkinkite purią dalį. Vieną citrinos dalį supjaustykite griežinėliais, o iš kitos dalies išspauskite sultis. Keletą citrinos griežinėlių atidėkite į šalį, kad galėtumėte patiekti. Sumaišykite daržoves ir žoleles su citrinos griežinėliais ir įdarykite lašišos vidų. Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis.
Žingsnis 4
Iškepkite lašišą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, patepkite ją gabalėliu sviesto. Ant folijos dėkite įdarytą lašišos skerdeną ir uždenkite antru folijos lakštu. Sandariai apvyniokite kraštus ir dėkite skardą su žuvimi į orkaitę 1 valandai.
Žingsnis 5
Atsargiai perkelkite išvirtą lašišą su apatiniu folijos sluoksniu į didelę lėkštę. Žuvį papuoškite citrinos griežinėliais, petražolių šakelėmis ir prinokusiomis granatų sėklomis.
Kategorijos