Žingsnis 1
Mandarinus nuplaukite ir nusausinkite ant rankšluosčio. Paruoškite stiklines panakotai ruošti ir patiekti.
Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite kreminį panakotos sluoksnį. Želatiną užpilkite 2-3 valgomaisiais šaukštais šalto verdančio vandens ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Puode sumaišykite grietinėlę ir natūralų jogurtą ir nuolat maišydami kaitinkite. Palaipsniui įmaišykite cukrų ir šokolado gabalėlius. Kaitinkite, kol cukrus ir šokoladas ištirps grietinėlėje.
Žingsnis 4
Į karštą, bet ne verdantį mišinį suberkite želatiną ir palaukite, kol ji visiškai ištirps. Maišykite, kad želatina tolygiai pasiskirstytų grietinėlėje.
Žingsnis 5
Perkoškite per sietelį ir leiskite mišiniui atvėsti. Į paruoštas formeles supilkite šaltą, bet dar skystą kremą ir 120 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Dabar pagaminkite mandarinų želė. Vėl užpilkite želatiną 2-3 valgomaisiais šaukštais šalto virinto vandens. Nulupkite mandarinus ir išspauskite iš jų sultis citrusinių vaisių spaudikliu arba panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 7
Jei naudojate panardinamąjį maišytuvą, pertrinkite mišinį per smulkų sietelį. Paruoštas mandarinų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 8
Tada į karštas sultis suberkite želatiną ir gerai išmaišykite, kad ji ištirptų ir tolygiai pasiskirstytų sultyse.
Žingsnis 9
Mandarinų želė atvėsinkite iki kambario temperatūros ir atsargiai supilkite ant sustingusio kreminės želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad galutinai sustingtų.
Žingsnis 10
Paruošta panakotos želė yra labai elastinga ir ją galima pjaustyti net peiliu. Papuoškite desertą baltojo šokolado gabalėliais, mandarinų skiltelėmis ir patiekite.