Publikavimo data: 2024-01-20
Paprasta koldūnų tešla receptas
Koldūnai yra vietinis rusų patiekalas. Šį patiekalą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Koldūnus lengva ir paprasta paruošti. Jų įdaras visada skirtingas - kas ką mėgsta, tą ir įdeda. Pavyzdžiui, bulvių, vyšnių, varškės, varškės, kopūstų ir t. t. Įdaras suvyniojamas į tešlą ir kepamas ne ilgiau kaip penkias minutes. Koldūnai paprastai patiekiami su grietine.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, vandenį ir augalinį aliejų. Gerai išplakite šakute arba plaktuvu. Tada maišydami pamažu suberkite miltus.
Žingsnis 3
Gerai išminkykite tešlą. Tešla bus kieta - kuo ji bus tvirtesnė, tuo geriau formuosis. Iš šaldytuvo išimkite maltinukus. Iš tešlos padarykite rutuliuką, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Norint pasigaminti koldūnų ar virtinukų, tereikia iš šaldytuvo išimti tešlą ir iškočioti ją kočėlu. Paruošta.
Kategorijos