Publikavimo data: 2023-12-24
Paprastas lašišų tešloje receptas
Mėta yra sveika ir skani žuvis, kuri yra tokia pat maistinga kaip ir brangios rūšys. Joje gausu baltymų, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, taip pat vitamino A ir jodo. Keptos menkės gabalėlis kartu su šviežiomis daržovėmis ir salotomis yra puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Norint ją paruošti, nereikia jokių ypatingų prieskonių ir ingredientų. Druskos, pipirų ir citrinos sulčių pakanka žuvies skoniui paryškinti. O tešla padės mentei išlikti minkštai ir sultingai.
Žingsnis 1
Nusausinkite lašišų filė popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite visus kitus ingredientus.
Žingsnis 2
Žuvį supjaustykite vienodais maždaug 80-100 g svorio gabalėliais.
Žingsnis 3
Sudėkite lašišas į gilų dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Kitame giliame dubenyje įmuškite du kiaušinius.
Žingsnis 5
Į kiaušinius supilkite vandenį ir viską plakite plaktuvu, kol pasidarys purūs ir putoti.
Žingsnis 6
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Vietoj įprasto vandens naudokite gazuotą vandenį. Taip tešla taps dar puresnė.
Žingsnis 7
Į tešlą įmerkite lašišų gabalėlius.
Žingsnis 8
Į gerai įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite į jį lašišas. Kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 9
Kepta lašiša tešloje paruošta. Patiekalą papuoškite citrinos griežinėliu.
Kategorijos